Razprta jadra za naš Sinji galeb

Duo Sinji galeb, ki ga sestavljata Nataša in Saša, je znan po tem, da kjerkoli se pojavi, zna pripraviti in poskrbeti za edinstveno zabavo. Zasluga za to gre Nataša, ki je znana po tem, da lahko odpoje vse glasbene žanre, tako kot slovenske zimzelene melodije kot tudi dalmatinske oziroma vse tiste pesmi, ki jih poslušalci radi slišijo.

Saša in Nataša sta združena pod imenom Sinji galeb.Foto: Promo foto

Nagrada za najboljši duet

V priljubljenem obmorskem mestu Opuzen se je lani poleti odvil že 25. festival zabavne glasbe Melodije hrvatskog juga Opuzen 2018. Na takratnem festivalu se je predstavilo 27 različnih glasbenikov, med njimi pa je bil tudi naš duet Sinji galeb, ki ga sestavljata Nataša in Saša, ki sta na koncu za pesem Samo ti prejela nagrado za najboljši duet. "Ta nagrada naju je zelo razveselila, sploh ker sva nastopila na tujem festivalu, kjer imajo, roko na srce, ponavadi 'prednost' domačini. No, lani se je izkazalo drugače. Super je bilo," je pripomnila Nataša.

In predvsem so ju zadnje čase slišali v priljubljenem gostišču Portal, kjer sta zabavala izbrano družbo tako v veselem decembru, kot tudi še v januarju. Nataši in Saši se je občasno pridružil tudi veseljak Korado, tako da so skupaj poskrbeli za še večji žur. "S Sašom se vedno za vsak nastop posebej pripraviva oziroma prilagodiva program skupini, ki jim je koncert namenjen. Ljudje radi slišijo tako stare slovenske pesmi, kot tudi zimzelene melodije, da o skladbah iz naše nekdanje skupne države niti ne govorim. Teh je ponavadi še največ, a vedno poskrbiva tako, da zadovoljiva vse okuse in vse generacije, seveda pa na željo poslušalcev in vesele družbe izpolniva tudi kakšno skrito željo, ponavadi morava določeno pesem zapeti in zaigrati večkrat," pripoveduje Nataša, ki nam je za zaključek še zaupala, da se bo o Sinjem galebu letos slišati tudi po Dalmaciji in sosednji Hrvaški, saj pripravljata kar nekaj odmevnih glasbenikov projektov.

Duo Sinji galeb je lani v Opuzenu prejel nagrado za najboljši duet.Foto: Festival Opuzen 2018
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

19.7.2019

V srbski seriji Sence nad Balkanom z 'Barjakom' tudi naše Sestre

17.7.2019

Hrvaška skupina Best v slovenščini zapela 'čašo vina' z Natalijo Verboten

14.7.2019

Kako si primorski glasbenik Urban Vidmar predstavlja plimo in oseko?

12.7.2019

Energična, divja in še rokerska, vse to sta Tilen Lotrič in Nuša Derenda

9.7.2019

Joseph Sraka je novo ime na domači glasbeni sceni; poglejte, kaj ponuja!

Facebook

Twitter