Raiven sporoča: Nisem kriva

"Glas. V glavi mi glas govori ... temne, nevarne stvari." S temi besedami skladbi Nisem kriva Raiven pelje svoje oboževalce na nov planet, bolje rečeno v novo glasbeno zgodbo, ki bo luč sveta ugledala čez nekaj dni. A nekaj je že sedaj znano, in sicer da Raiven ostaja drugačna, to drugačnost pa izraža z iskrenostjo, tudi v novi skladbi Nisem kriva.

Skladba Nisem kriva in videospot zanjo bosta izšla 30. oktobra.Foto: Samantha Kandinsky

Že nekaj časa sem si želela napisati besedilo na temo živalskega nagona in nakazati podobnost med človekom in živaljo. Odnos plen - plenilec se mi je vedno zdel zanimiv.

Raiven

Po uspehu s prvencem Magenta, za katerega je julija prejela strokovno glasbeno nagrado zlata piščal, je akademsko izobražena glasbenica odpotovala v London, kjer sta združili moči s slovensko avtorico glasbe in pevko July Jones. Jonesova že pet let živi in dela na Otoku. V preteklosti je sodelovala s producenti, kot so 99 Souls (Beyoncé), Nvoy, Sody, Kloe in Leon Lour. Poleg tega, da piše za druge glasbenike, ustvarja tudi zase, in sicer se pri tem giblje v krogu elektropopa.

Za mastering skladbe je poskrbel Stuart Hawkes, grammyjev nominiranec, ki je v preteklosti sodeloval s svetovno znanimi glasbeniki, kot so Amy Winehouse, Ed Sheeran, Lorde, Rudimental, Sam Smith, Rita Ora ter drugi.

Želela sem estetski in minimalističen spot, pravi Raiven.Foto: Samantha Kandinsky

"Prišla sem do točke, kjer si želim delati še bolj osebna besedila in glasbo, ki je res čisto po mojem okusu. Brez sugeriranja drugih in pod svojimi pogoji. Mislim, da sem z ekipo, s katero bom sodelovala na novem EP-ju, zelo kompatibilna. Upoštevajo moje želje in mi dajejo svobodo, da sem lahko res iskrena pri pisanju besedil in glasbe," je povedala Raiven.

Videospot, ki bo čez nekaj dni zagledal luč sveta, je ekipa ustvarjalcev posnela v enem dnevu v studiu na Vilharjevi ulici v Ljubljani.Foto: Samantha Kandinsky

Z novim zvokom prihaja tudi nova vizualna podoba, in sicer videospot, ki bo doživel premiero 30. oktobra. Režiral ga je Englaro Bonino, čigar delo smo lahko spoznali v videospotih skupin, kot sta Matter (Raveland legende) in MRFY (Always (Če te najdem) - v vlogi direktorja fotografije). Kot direktor fotografije se pod videospot Nisem kriva podpisuje Sašo Štih, čigar opus sega od filmov do videospotov skupin, kot so Matter (Meduze in Anakonda), Koala Voice (Vede premikanja in Sierra), Smrt boga in otrok (Tipi so pičke), Nina Bulatovix (Jate) ...

Raiven so se na snemalnem prizorišču pridružili 1,4-metrski kraljevi piton in podgane. Z njimi so ustvarjalci videospota želeli vzpostaviti prispodobo surovega živalskega nagona, ki bo še dodatno podkrepil besede, ki jih je Raiven združila v besedilu za skladbo Nisem kriva.

"Z videospotom sem želela podpreti besedilo, ki govori o toku misli morilca. Odnosa plen - plenilec si nisem želela v spotu predstaviti preveč dobesedno. Želela sem estetski in minimalističen spot, ki bi na neki način deloval sterilno. Režiser je odlično razumel mojo vizijo," je še povedal pevka, ki se je sicer preizkusila tudi kot voditeljica Eme 2018.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem profilu TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.4.2019

Marija Šerifović v prepolni Ciboni poskrbela za čaroben večer

18.4.2019

Alya navdušila v svoji dnevni sobi

14.4.2019

Jan: Včasih se prepustiš trenutku, čeprav veš, da ni najbolj pametno

7.4.2019

Cela ulica nori že 25 let

5.4.2019

Kako ranljiva in iskrena je Raiven?

Facebook

Twitter