Prve pesmi za Emo razočarale

Pred Emo 2018 potekajo na Valu 202 predstavitve pesmi za našo najboljšo evrovizijsko pesem 2018. Letos so se na RTV Slovenija odločili, da vsak dan predstavijo po štiri skladbe, vendar ne v celoti, ampak posamezne izseke pesmi. Kot prvi so se predstavili Indigo (Vesna), Proper (Ukraden cvet), KiNG FOO (Žive sanje) in Gregor Ravnik (Zdaj je čas).

IzvajalecPesemGlasbaBesediloAranžma
IndigoVesnaAnja Pavlin,
Anže Čuček,
Maj Valerij
Anja PavlinPeter Penko
ProperUkraden cvetNejc PodobnikNejc PodobnikTine Lustek,
Nejc Podobnik
KiNG FOOŽive sanjeRok GolobRok GolobRok Golob
Gregor RavnikZdaj je časMarko HrvatinGregor Ravnik,
Steffy
Miha Gorše,
Mitja Bobič

Kako bo potekala Ema 2018?

17. februarja se bo v predizboru se bo predstavilo 16 pesmi. Osem se jih bo uvrstilo v finalni večer – štiri najboljše po mnenju ljudstva in štiri najboljše po mnenju žirije. V finalnem večeru, ki se bo odvil 24. februarja v studiu 1 TV Slovenija, bomo slišali osem najboljših skladb. O zmagovalcu bo odločalo šest  različnih žirij ter ljudstvo.

Slovenski predstavnik se bo nato v Lizboni predstavil v drugem predizboru, 10. maja 2018. Če se bo uvrstil med prvih deset, ga bomo spremljali tudi v velikem finalu Pesmi Evrovizije 2018.

Po predstavitvi pesmi so se na družbenih omrežjih vsuli komentarji različnih uporabnikov, skoraj vsi pa so istega mnenja, da vsaj spodaj omenjene pesmi ne izstopajo, kot se je morda pred predstavitvijo poudarjalo. "Smešno se mi edino zdi to, da vsi omenjajo, da so se prijavili na Emo 2018 zaradi nabiranja izkušenj in novega znanja. Oprostite ampak oder Eme ni oder kjer si izvajalec nabira izkušnje, tukaj izkušnje in znanje že moraš imeti v krvi. Na koncu zastopaš državo na mednarodnem glasbenem tekmovanju in ne na tekmovanju v karaokah," je bil le eden izmed komentarjev. Zopet nekdo drug je dodal: "Manjkajo čustva, globina v pesmi, nekaj, kar te pripravi, da jo želiš poslušati še večkrat. Upam, da so ostale pesmi kvalitetnejše, ker tole je slišati na hitro skupaj sestavljeno. Za Evropo to ni primerno." Več komentatorjev je še zapisalo, da gre za povprečne pesmi ter da upajo, da bodo v drugem, tretjem in četrtem sklopu boljše pesmi.

Indigo, Proper, KiNG FOO in Gregor Ravnik.Foto: Osebni album izvajalcev in Marko Ocepek
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.2.2019

Slovenija izbira: Deset pesmi, dva superfinalista ter le en zmagovalec

16.1.2019

Ne zamudite! Pred Emo 2019 posebna oddaja Ema pred Emo

17.1.2019

Ema 2019: Kako bo potekalo glasovanje? Najprej stroka, nato ...

2.2.2019

Pesmi od Lumberjack, Okustični, Inmate, Zale & Gašperja in Raiven

2.2.2019

Ema 2019: To so pesmi od Kim, Renate, Renéja, Fed Horses in Ule

Facebook

Twitter