Legendarni Slavko Ivančič o tem, kako si želi živeti življenje

V letu, ko obeležuje 45 let kariere, izdaja novo skladbo in videospot Dan ob tebi.Slavko Ivančić letos slavi 65. rojstni dan in obeležuje 45 let glasbene kariere. Pred 45 leti je eden od naših najbolj cenjenih pevcev takrat še v skupini Grupa Vivak izdal svojo prvo ploščo.

Obeležil bo 45 let glasbene kariere.Foto: Alesh Maatko

Leta, ki jih je z veseljem preživljal plavajoč po v glasbenih vodah so ga vodila med skupinami (tudi Faraoni in Bazar), klapami, nastopal je kot tudi spremljevalni pevec. Slavko je na prelomu tisočletja nato uradno in brezkompromisno začel svojo solistično pot. Leta 2014 je obeležil jubilejnih 40 let kariere, tudi z večjimi koncerti in albumom s klapo Solinar. Po hudi prometni nesreči, ki jo je Slavko imel leta 2015 je miroval in zbiral moči za svojo vrnitev na glasbene odre, kar se je zgodilo lani, z izidom novega albuma.

Še pred in kmalu po izidu albuma je Slavko spet veliko nastopal: '' … lepo je biti nazaj in videti, da ljudje še vedno pojejo pesmi in dihajo z menoj in z mojo glasbo. Doživljam življenje po življenju. In spet snemati nove skladbe je bilo prav posebno in krasno. In nikoli ne veš – morda bodo tudi te čez leta postale zimzelene,'' se z nasmeškom na obrazu spominja ur v studiu in koncertov – tistih, ki so že bili in tistih, ki še bodo.

Slavko Ivančič na odru festivala Popevka.Foto: Alesh Maatko
Slavko IvančičFoto: Alesh Maatko

Slavko danes, v letu, ko praznuje 65. rojstni dan in obeležuje 45 let glasbene kariere izdaja novo skladbo in videospot iz albuma Med valovi in oblaki, skladbo Dan ob tebi, ki jo je posebej zanj spisal Gaber Radojevič, spremljevalne vokale pa je odpela Lea Sirk. ''Dan ob tebi je res prekrasna skladba, ki jo je zame spisal Gaber Radojevič. Pesem govori o mojih željah oziroma kako si želim živeti življenje, kar najbolje ponazori refren: Daj mi samo en dan ob tebi - dovoli da pokažem ti kdo sem - preden sanje skrijem in pozabim te. Drugo priložnost za življenje želim res izkoristiti. Po skladbi Nekoč je to moj drugi singel iz albuma Med valovi in oblaki, poleti pa bom izdal še enega. Vesel sem, da lahko še naprej ustvarjam in prepričan sem, da sem na pravi glasbeni poti. Po njej hodim s ponosom,'' dodaja Slavko, ki za to pesem predstavlja še videospot, ki ga je znova ustvaril z Lenartom Kobalom, s katerim je posnel že svoj prejšnji videospot Nekoč. Kadre zanj so snemali na Primorskem, v krajih, ki so Slavku tako ali drugače blizu: Sečoveljske soline, Grad Socerb, Izola in Portorož.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

19.10.2019

Tu in zdaj! Bomb Shell skupaj z znaim obrazom, Petro Zore

19.10.2019

Slavko Ivančić v še eni prijetni melodiji, ki je obarvana z morjem

16.10.2019

O tem koncertu glasbenice Ditke se bo še veliko govorilo

15.10.2019

Marija Šerifović: Pripravite se na potres, ki ga bomo sprožili skupaj!

15.10.2019

Takšne zaljubljene in romantične Alye nihče ne pozna, vse do danes

Facebook

Twitter