Pretresljiva protivojna balada oz. Omarjev opomin na trpljenje ljudi

Pesem Aleppo, v kateri sta združila ustvarjalne moči Omar Naber in Bojan Cvjetićanin, je čustven opomin na trpljenje ljudi, ki so se v današnjem svetu znašli v vojni.

Videospot, ki ga je posnela in zmontirala Petra Hlebš, tudi na slikoven način opozarja na grozote vojn, na stisko civilnega prebivalstva, predvsem otrok, ki se že na začetku življenj srečajo z najbolj kruto obliko bivanja.

Nastanek pesmi Aleppo so spodbudili vojaški konflikti v Siriji in trpljenje civilnega prebivalstva. Navdih je dobil Bojan, ko je v informativni oddaji na televiziji zagledal malo sirsko deklico v zlatih čeveljčkih v porušenem mestu. Prijel je za kitaro in v dvajsetih minutah je nastala pretresljiva balada z aktualnim sporočilom, za katero si Bojan in Omar želita, da to aktualnost čim prej izgubi.

Bojan Cvjetićanin in Omar NaberFoto: Osebni album

V pesmi sta združila ustvarjalne moči dva glasbenika in izjemna pevca – izkušen Omar Naber z enim najboljših moških vokalov pri nas in mladi Bojan Cvjetićanin, sicer pevec in pisec besedil v zasedbi Joker Out. Omar je že ob njunem prvem srečanju začutil, da ima Bojan izjemen pevski potencial. Čez nekaj časa je Bojan Omarju pokazal eno svojih pesmi in vzpostavila sta sodelovanje. Lani sta posnela tudi duet, ki pa za zdaj še ostaja skrivnost, razkrijemo lahko le, da je pravo nasprotje pretresljive balade Aleppo. Zaželimo si čim več vilinskega prahu iz pesmi, za cel svet.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.4.2018

To je pesem, ki je združila Jana Plestenjaka in Challeta Salleta

19.4.2018

Novo skladbo je Aleksander posvetil dekletu, ki jo je spoznal na ulici

19.4.2018

Žan Serčič: Gre za moj največji in intimen glasbeni projekt

17.4.2018

Voditeljica Eme, Raiven, zaigrala v Evripidovi tragediji Trojanke

17.4.2018

Zasavski Orleki že napovedujejo zmagovalca letošnjih volitev

Facebook

Twitter