Popevka 2018: Za Andraža Gartnerja bo popevka odskočna deska

23. septembra se bo v studiu 1 nacionalne televizije odvil že 42. festival Popevka 2018, na katerem se bo predstavilo trinajst tekmovalcev. Vse sodelujoče glasbenike, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Četrti po vrsti se bo s popevko Samo mirno, samo dalje predstavil Andraž Gartner.

Kot gledališki in glasbeni ustvarjalec in avtor deluje od leta 2006.Foto: Jana Šnuderl

Jeseni načrtuje svoj prvi koncert

Na festival se je prijavil z naslovno pesmijo nastajajočega tretjega albuma. Zadnja leta deluje s stalnimi glasbenimi sodelavci, ki so: Rok Nemanič (trobenta), Lenart Krečič (saksofon), Matija Krečič (violina), Marko Hartman (kitara), Ilj Pušnik (kontrabas), Uroš Nemanič (bobni).

V svojem ustvarjanju je sodeloval in še vedno sodeluje s priznanimi slovenskimi umetniki.

Njegov namen je ustvariti ekipo, ki bo zmožna predstavljati kvalitetno vsebino v slovenskem umetniškem in kulturnem prostoru.

Andraž Gartner je (skoraj) 30-letni Gorenjec iz Reteč pri Škofji Loki. V Novi Gorici je obiskoval Umetniško gimnazijo in tam tudi zaključil dramsko-gledališko smer. Aktiven je na področju ljubiteljskega gledališča, v katerem nastopa več kot 15 let. Prav tako se profesionalno ukvarja z improvizacijskim gledališčem, v katerem deluje kot improvizator glasbenik. Najpomembnejši projekt, ki ga vodi pa je Canegatto. Gre za glasbeni projekt, kateremu je podredil življenje in ga razvija od leta 2008. Do danes je izdal dva avtorska albuma. Prvega z naslovom Stanotte creeró un bel ricordo per domani, ki je nastal večinoma v italijanskem jeziku, je izdal na Nebotičniku septembra 2013, drugega z naslovom Gospod posebne vrste pa novembra 2016, na Ljubljanskem gradu. Po desetih letih ustvarjanja lastne glasbe se bo jeseni končno predstavil javnosti in svoji publiki. Jeseni tako načrtuje svoj prvi koncert, ki bo logistično, tehnično in na splošno produkcijsko izredno zahteven. V tem kontekstu so s sodelavci pripravili nov videospot z družbeno tematiko, v pripravi je vokalni duet, nastop na Popevki in tako naprej.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem TWITTER in FACEBOOK družbenem profilu.

Sorodne novice

18.6.2019

Skozi MMS 2019 nas bosta popeljali Lorella Flego in Bernarda Žarn

11.6.2019

Kdo vse bo nastopil na Poletni noči, ki je letos posvečena Marjani Deržaj

14.5.2019

MMS: Tekmovalci izžrebali vrstni red; Portorož pripravljen!

3.5.2019

Znane finalistke Slovenske note '19

25.4.2019

MMS 2019: To so srečni izbranci novih poletnih in morskih melodij

Facebook

Twitter