Popevka 2018: Bo Nika Zorjan tudi na popevki zapela v dialektu?

23. septembra se bo v studiu 1 nacionalne televizije odvil že 42. festival Popevka 2018, na katerem se bo predstavilo trinajst tekmovalcev. Vse sodelujoče glasbenike, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Kot šesta po vrsti se bo s pesmijo Za vedno (Za skaus) predstavila najbolj znana Prekmurka Nika Zorjan.

Nika Zorjan je Prekmurka, ki je svojo glasbeno kariero vidneje začela prav v projektu izbora za Pesem Evrovizije, takrat Misijo Evrovizijo, kjer je prišla vse do finala in za las ušla superfinalu Ema 2012. Je pa Nika pod okriljem enega najuspešnejših slovenskih producentov v zadnjih letih nizala hit za hitom – Čas za nas, Nasmeh življenja, Problemom sredinc, Lajf je moj in drugi …

Nika ZorjanFoto: Alesh Maatko

V preteklem letu je Nika doživela glasbeno prelomnico, saj je z novo podobo, tako stilsko kot glasbeno, nastopila na Emi v prekmurskem narečju, ki je postal njen zaščitni znak. Moderna glasba, mainstream in prekmursko narečje, je nekaj, v kar Nika verjame, da lahko prodre tudi izven Slovenije. Po Fse je s predelavo skladbe Despacito kot Fejst Pomale še dodatno opozorila nase, trenutno pa je na radijih njen duet z BQL – Ni predaje, ni umika.

Lani je nastopila na festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem profilu TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.12.2018

Znani finalisti Sanrema 2019; med mladimi slavila Einar in Mahmood

13.12.2018

Vanja Vardjan: Oba festivala vključena v programski načrt 2019

12.12.2018

Šok! Bomo ostali brez priljubljenih melodij in še brez večnih popevk?

1.10.2018

Resnica večkrat boli, pravi Nastja Gabor, ki bo kmalu postala mamica

29.9.2018

Nika Zorjan iskrena, drugačna, a preprosta – takšna, kot je ljubezen

Facebook

Twitter