Popevka 2018: Bo Nika Zorjan tudi na popevki zapela v dialektu?

23. septembra se bo v studiu 1 nacionalne televizije odvil že 42. festival Popevka 2018, na katerem se bo predstavilo trinajst tekmovalcev. Vse sodelujoče glasbenike, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Kot šesta po vrsti se bo s pesmijo Za vedno (Za skaus) predstavila najbolj znana Prekmurka Nika Zorjan.

Nika Zorjan je Prekmurka, ki je svojo glasbeno kariero vidneje začela prav v projektu izbora za Pesem Evrovizije, takrat Misijo Evrovizijo, kjer je prišla vse do finala in za las ušla superfinalu Ema 2012. Je pa Nika pod okriljem enega najuspešnejših slovenskih producentov v zadnjih letih nizala hit za hitom – Čas za nas, Nasmeh življenja, Problemom sredinc, Lajf je moj in drugi …

Nika ZorjanFoto: Alesh Maatko

V preteklem letu je Nika doživela glasbeno prelomnico, saj je z novo podobo, tako stilsko kot glasbeno, nastopila na Emi v prekmurskem narečju, ki je postal njen zaščitni znak. Moderna glasba, mainstream in prekmursko narečje, je nekaj, v kar Nika verjame, da lahko prodre tudi izven Slovenije. Po Fse je s predelavo skladbe Despacito kot Fejst Pomale še dodatno opozorila nase, trenutno pa je na radijih njen duet z BQL – Ni predaje, ni umika.

Lani je nastopila na festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem profilu TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.6.2019

Skozi MMS 2019 nas bosta popeljali Lorella Flego in Bernarda Žarn

11.6.2019

Kdo vse bo nastopil na Poletni noči, ki je letos posvečena Marjani Deržaj

14.5.2019

MMS: Tekmovalci izžrebali vrstni red; Portorož pripravljen!

3.5.2019

Znane finalistke Slovenske note '19

25.4.2019

MMS 2019: To so srečni izbranci novih poletnih in morskih melodij

Facebook

Twitter