Popevka 2018: Andraž Hribar stavi na Stari most

23. septembra se bo v studiu 1 nacionalne televizije odvil že 42. festival Popevka 2018, na katerem se bo predstavilo trinajst tekmovalcev. Vse sodelujoče glasbenike, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Med njimi je tudi Andraž Hribar, ki bo kot sedmi po vrsti na festivalskem odru predstavil popevko Stari most.

Andraž HribarFoto: Željko Stevanič

Andraž Hribar je glasbenik iz Kočevja. Formalno se je glasbeno izobraževal na nižji in srednji glasbeni šoli (na slednji na oddelku za jazz), neformalne izkušnje pa si je v mladosti pridobival z igranjem v različnih bendih (Kebri, Soulata …). Po gimnaziji se je vpisal na študij komunikologije na ljubljanski Fakulteti za družbene vede, kjer je diplomiral. Širši javnosti se je kot solo izvajalec prvič predstavil na Slovenski popevki 1998 (nastop na festivalu si je zagotovil z zmago v eni izmed oddaj Orion) s pesmijo Ne jokat', lubika. Zasedel je drugo mesto in prejel nagrado za najboljšega debitanta. Na Slovenski popevki je slavil 15 let pozneje s pesmijo Po čem diši ta dan. Na Emi je sodeloval petkrat. Zmagi se je najbolj približal ob svojem prvem poizkusu leta 2001, ko je bil s pesmijo Življenje je drugi. Na Festivalu slovenskega šansona leta 2001 je dobil nagrado za najboljšega izvajalca, s skladbo Cigaret. Leta 2017 nastopil na Dnevih slovenske zabavne glasbe s skladbo Huanani in osvojil 3. mesto. Najbolj znan je po uspešnicah Ne jokat', lubika, Pomlad, Ognjen obroč, Življenje je, Kadar si tu, Moja moja, Med nami, Kaj mi delaš?, Cigaret in Po čem diši ta dan.

Glasbo in besedila za svoje pesmi večinoma piše sam. Leta 2013 je prejel plaketo Občine Kočevje za »dolgoletne uspehe in izjemne dosežke nacionalnega pomena na področju promocije domačega kraja skozi prizmo kulture in glasbe«.

Andraž Hribar na odru festivala DSZG 2017.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem profilu TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.12.2018

Znani finalisti Sanrema 2019; med mladimi slavila Einar in Mahmood

13.12.2018

Vanja Vardjan: Oba festivala vključena v programski načrt 2019

12.12.2018

Šok! Bomo ostali brez priljubljenih melodij in še brez večnih popevk?

1.10.2018

Resnica večkrat boli, pravi Nastja Gabor, ki bo kmalu postala mamica

29.9.2018

Nika Zorjan iskrena, drugačna, a preprosta – takšna, kot je ljubezen

Facebook

Twitter