Poglejte, kaj se trenutno dogaja v življenju Amaye oziroma Maje Keuc

Naša nekdanja evrovizijska predstavnica Maja Keuc, ki nam je v nemškem Düsseldorfu s pesmijo No One v velikem finalu pripela odlično 13. mesto, se decembra podaja na pravo turnejo v sklopu sodelovanja z raznimi Big Bandi in Soul programom, ki ga najraje prepeva. A to še ni vse, saj se Amaya vse bolj uveljavlja kot avtorska glasbenica.

Maja Keuc se predstavlja kot Amaya.Foto: Tibor Golob

Kaj se trenutno dogaja v življenju Maje Keuc oziroma Amaye, kot se s tem imenom predstavljaš tako v tujini kot doma?
Letos sem napisala več avtorske glasbe kot kadarkoli. Zdi se mi, da sem še posebno veliko odkrila o sebi. Septembra sem podpisala pogodbo s produkcijsko hišo Baggpipe v Stockholmu, ki ima resnično sanjske studie in kjer sem po petih letih končno našla ljudi, s katerimi se resnično čutim in ki čutijo mene. Tam pišem glasbo zase in druge. Trenutno končujem svoj material, ki ga imam namen strniti v en ali dva mini albuma. Resnično se mi zdi, da sem po vseh teh letih iskanja resnično našla sebe in to se mi zdi ogromen korak pri sebi ter upam, da bo všeč tudi poslušalcem. Noro se veselim projekta!

Kaj naznanja novo obdobje?
Novo obdobje naznanja veliko čutne, senzualne rnb/soul glasbe, ki je podkovana s čutnimi besedili, zapeljivimi ritmi in bogatimi vokalnimi aranžmaji. Hkrati planiramo tudi več koncertov z bandom, saj je nastopanje v živo tisto, ki me resnično najbolj napolni. Poslušalcem si resnično želim dati vse!

V studiu nastajajo nove in nove pesmi, ki bodo zaživele na albumu.Foto: Tibor Golob

V čem je razlika Maje izpred nekaj let in sedaj?
Uhhh, mislim, da danes veliko bolj vem, kdo sem in sem mnogo mirnejša, s tem kar prinaša prihodnost. Življenju veliko bolj zaupam kot sem mu prej in delam veliko več stvari, ki me izpopolnjujejo. V čem je drugače smisel? Veliko let sem imela "desease to please", ki me je pripeljala do tega, da sem morala malce ustaviti ploščo in se podati na raziskovanje same sebe. Veliko so me naučili tudi ljudje, s katerimi sem ustvarjala in da je glasba v veliki meri žal tudi business, če si želiš od nje živeti kar pomeni, da se moraš začeti jemati resno. Saj se ti zdi, da se, pa hitro ugotoviš, da ti še precej manjka! Nehala sem se bati, da bom zamudila priložnosti, ampak jih zdaj raje ustvarjam.

Glasbena industrija ni za vsakega, pravi Amaya.Foto: Tibor Golob

Dobra mentalna in fizična pripravljenost je pomembna. Je joga odgovor? Kako to pri tebi zgleda?
Glasbena industrija ni za vsakega. Stvari, s katerimi se mentalno spopadamo samozaposleni glasbeniki so daleč od enostavnih in včasih naš urnik nima konca ne kraja, zato sem morala poiskati svet v katerem odklopim misli in se posvetim samo sebi. Joga in meditacija mi pri tem zelo pomagata zato ju skušam vpeljevati v vsakdanjik. Pozitivnih učinkov je nešteto. Ne glede na to koliko ur sem prejšnji dan pokonci sem ob 7. uri zjutraj na uri joge. Ta disciplina se je hitro prenesla tudi v glasbo.

Čaka te veseli december v Sloveniji, kako se pripravljaš na svoje nastope in kaj vse napoveduješ?
Hm, decembra se podajam na pravo turnejo v sklopu sodelovanja z raznimi Big Bandi in Soul programom, ki ga najraje prepevam. Za vse datume predlagam, da spremljate mojo stran amayamusicofficial.com ... tako da upam, da se vidimo v čim večjem številu. Jaz komaj že čakam!

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.8.2019

Ditka: Glasba mora napolniti dušo, to je njeno bistvo

13.8.2019

Majda Arh: Našla sem nov smisel življenja – svobodna sem kot ptica

13.8.2019

Glasbeni ustvarjalec Nino Ošlak z vztrajnostjo novemu albumu naprotu

12.8.2019

Glasbenica Ana Ferme presenetila s svojo prvo skladbo Na pogled

8.8.2019

Nastja Gabor, po dobrem in slabem: Na koncu vse prav vse obrne

Facebook

Twitter