REPORTAŽA

Pesmi in sanje, ki so napolnile portoroški Avditorij

Številčna ekipa muzikala Moje pesmi, moje sanje, v katerem blestita Boštjan Romih in Eva Černe, se je prvi septembrski dan ustavila na Obali. V portoroškem Avditoriju so obiskovalci tako podoživeli resnično zgodbo družine von Trapp, ki je v preteklosti prevzela že mnoge.

Odlomek iz muzikala ...Foto: Facebook Moje pesmi, moje sanje

Muzikal, bolj znan po filmu z istim imenom, si po svetu tudi danes, skoraj šestdeset let od premierne uprizoritve, namreč letno ogleda več kot pol milijona ljudi. V dobrih treh urah petja, plesa in igre je velika, a dobro usklajena zasedba gledalce popeljala skoraj osemdeset let v preteklost. Natančneje, v burno leto 1938. Usoda avstrijske družine v času pred anšlusom bi kaj lahko postala tragična zgodovinska pripoved, a se, predvsem zaradi pesmi, kot nakazuje že naslov, spremeni v čutno, optimistično in na trenutke celo komično zgodbo. Rdeča nit dogajanja, v ospredju katerega so vdovec Georg von Trapp (Boštjan Romih) in njegovih sedem otrok ter Maria (Eva Černe), je ljubezen. Ljubezni do družine in domovine se tesno prepletata s predanostjo glasbi, saj so prav pesmi tiste, ki Mario povežejo z Georgom in še prej z njegovimi otroki. In tiste, ki usodno vplivajo na potek zgodbe. Edelweiss, My Favorite Things, Climb Every Mountain in Do-Re-Mi so, prevedene v slovenščino, tako le nekatere od skladb, ki ob spremljavi simfoničnega orkestra z dirigentom Simonom Dvoršakom v muzikalu dobijo prav poseben pomen.

V muzikalu igrata Eva Černe in Boštjan Romih.Foto: Facebook Moje pesmi, moje sanje
Moje pesmi, moje sanjeFoto: Mojca Šipek

Nov topel sprejem občinstva – v Avditoriju se je zbralo približno 1500 obiskovalcev –  nakazuje, da je zgodba, čeprav je postavljena v drugačno zgodovinsko obdobje, po svoje aktualna tudi danes.

Morda tudi, ali pa predvsem, zato, ker na svojevrsten način govori o optimizmu in življenjski energiji. In slednji poleg zabave in sprostitve, ki ju prinašajo predstave, občinstvo potrebuje tudi v današnjih časih, ko nam preprosto zmanjka volje ...

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

9.1.2018

Zvezdnica muzikala Vesna, Flora Ema Lotrič, kmalu s prvim singlom

6.1.2018

Predin, Ditka, Narat in Mežek na Ljubljanskem gradu

10.1.2018

Aleksander Novak napoveduje svoj tretji studijski album

10.1.2018

Marsikdo je bil kdaj v življenju pretentan, pravi Miran Rudan

10.1.2018

Klemen Slakonja in Big Band RTV Slovenija v komediji presenečenj

Facebook

Twitter