REPORTAŽA

Pesmi in sanje, ki so napolnile portoroški Avditorij

Številčna ekipa muzikala Moje pesmi, moje sanje, v katerem blestita Boštjan Romih in Eva Černe, se je prvi septembrski dan ustavila na Obali. V portoroškem Avditoriju so obiskovalci tako podoživeli resnično zgodbo družine von Trapp, ki je v preteklosti prevzela že mnoge.

Odlomek iz muzikala ...Foto: Facebook Moje pesmi, moje sanje

Muzikal, bolj znan po filmu z istim imenom, si po svetu tudi danes, skoraj šestdeset let od premierne uprizoritve, namreč letno ogleda več kot pol milijona ljudi. V dobrih treh urah petja, plesa in igre je velika, a dobro usklajena zasedba gledalce popeljala skoraj osemdeset let v preteklost. Natančneje, v burno leto 1938. Usoda avstrijske družine v času pred anšlusom bi kaj lahko postala tragična zgodovinska pripoved, a se, predvsem zaradi pesmi, kot nakazuje že naslov, spremeni v čutno, optimistično in na trenutke celo komično zgodbo. Rdeča nit dogajanja, v ospredju katerega so vdovec Georg von Trapp (Boštjan Romih) in njegovih sedem otrok ter Maria (Eva Černe), je ljubezen. Ljubezni do družine in domovine se tesno prepletata s predanostjo glasbi, saj so prav pesmi tiste, ki Mario povežejo z Georgom in še prej z njegovimi otroki. In tiste, ki usodno vplivajo na potek zgodbe. Edelweiss, My Favorite Things, Climb Every Mountain in Do-Re-Mi so, prevedene v slovenščino, tako le nekatere od skladb, ki ob spremljavi simfoničnega orkestra z dirigentom Simonom Dvoršakom v muzikalu dobijo prav poseben pomen.

V muzikalu igrata Eva Černe in Boštjan Romih.Foto: Facebook Moje pesmi, moje sanje
Moje pesmi, moje sanjeFoto: Mojca Šipek

Nov topel sprejem občinstva – v Avditoriju se je zbralo približno 1500 obiskovalcev –  nakazuje, da je zgodba, čeprav je postavljena v drugačno zgodovinsko obdobje, po svoje aktualna tudi danes.

Morda tudi, ali pa predvsem, zato, ker na svojevrsten način govori o optimizmu in življenjski energiji. In slednji poleg zabave in sprostitve, ki ju prinašajo predstave, občinstvo potrebuje tudi v današnjih časih, ko nam preprosto zmanjka volje ...

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

13.7.2018

Ljubezen na dotik Aleksandru Novaku pomeni nekaj več

12.7.2018

Poletje je letni čas, ki mi je najbolj všeč, pravi nadarjeni glasbenik Nino

12.7.2018

Poletje, kot ga vidi Saša Lešnjek

7.7.2018

Kakšni so neskončni hodniki finalistke šova Nova zvezda SLO?

4.7.2018

Vroča imena šova Slovenija ima talent v poletnem hitu Vroče

Facebook

Twitter