Pankrti so bili pomembni sokreatorji mladinske punkovse subkulture

Legendarna skupina je svojo štirideseto obletnico proslavila z velikim koncertom v ljubljanski Areni Stožice, kjer je v originalni postavi (Pero Lovšin-Gnus, Bore Kramberger,Slavc Colnarič, Bogo Pretnar, Marc Kavaš), nastopila s številnimi gosti, med katerimi je bil tudi Glen Matlock, originalni član legendarne britanske zasedbe Sex Pistols.

Turneja se nadaljuje

Turnejo po Sloveniji pa Pankrti nadaljujejo še v novembru in decembru, ko bodo nastopili v Brežicah, Škofji Loki, Kočevju, Postojni in Novi Gorici.

Častitljiv jubilej so letos že proslavili na odrih Berlina, Dunaja in Pule, po velikem koncertu v Stožicah pa jih bodo ljubitelji lahko ujeli tudi na klubskem koncertu v Loškem pubu v Škofji Loki, in sicer 18. novembra. Predstavili bodo presek najpomembnejših glasbenih del v njihovi dolgoletni karieri, kamor se uvrščajo nepozabne Lublana je bulana, Bandiera rosa, Osmi dan, Rdeči alarm itd.

PankrtiFoto: Promo foto

Koncert pred desetimi leti

Po treh desetletjih so se leta 2007 znova združili na razprodanem odru ljubljanske Hale Tivoli, kjer so zaigrali svoje največje uspešnice, turnejo pa so nadaljevali po bivši skupni državi, kjer do zadnjega napolnili kultne dvorane kot so Tvornica v Zagrebu in kulturni dom v Beogradu.

Skupina svoje začetke piše v leto 1977. V intenzivnem desetletju pred razpadom so posneli kar deset plošč, od tega pet velikih studijskih. Veljajo za najodmevnejšo novovalovsko skupino, ki jo je v osemdesetih letih poznala vsa Jugoslavija. Polnili so odre v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu ter bili pomembni sokreatorji mladinske punkovse subkulture.

Še danes veljajo za nesporni glasbeni fenomen, ki je s svojim ustvarjanjem pisal kulturno in politično zgodovino.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.4.2018

To je pesem, ki je združila Jana Plestenjaka in Challeta Salleta

19.4.2018

Novo skladbo je Aleksander posvetil dekletu, ki jo je spoznal na ulici

19.4.2018

Žan Serčič: Gre za moj največji in intimen glasbeni projekt

17.4.2018

Voditeljica Eme, Raiven, zaigrala v Evripidovi tragediji Trojanke

17.4.2018

Zasavski Orleki že napovedujejo zmagovalca letošnjih volitev

Facebook

Twitter