JUNIOR EUROVISION

RTV Slovenija obrnila hrbet Otroški Evroviziji; prenosa na TV ne bo

26. novembra bodo (skoraj) vse evrovizijske oči uprte v 15. izbor Junior Eurovision Song Contest. Tega dne se bo namreč v Gruziji odvila letošnja Otroška Evrovizija, na kateri pa ne bo predstavnika RTV Slovenija. Še več, naša nacionalna televizija niti ne bo prenašala tega glasbenega tekmovanja, kjer se bo tokrat predstavilo šestnajst držav ...

Lina Kuduzovič je Sloveniji pripela tretje mesto (2015).Foto: EBU / Elena Volotova

Gostiteljica bo Gruzija

Na letošnji Otroški Evroviziji, ki se bo odvila 26. novembra v Olimpijski palači, se bo predstavilo šestnajst držav, in sicer: Albanija, Armenija, Avstralija, Belorusija, Ciper, Gruzija, Irska, Italija, Makedonija, Malta, Nizozemska, Poljska Portugalska, Rusija, Srbija in Ukrajina.

Zmagovalca bo prinesel skupni seštevek predčasnega glasovanja in glasovanja v času šova (v razmerju 50:50).

RTV Slovenija je na Otroški Evroviziji (Junior Eurovision Song Contest), na kateri sodelujejo mladi pevci, stari do devet do štirinajst let, sodelovala dvakrat, in sicer leta 2014 in 2015. Z Ulo Ložar smo najprej zasedli 12. mesto, z Lino Kuduzovič (leto dni kasneje) pa tretje mesto.

Neuradno naši nacionalni televiziji ni po godu nov termin, saj je Otroška Evrovizija po mnogih usklajevanjih na sporedu ob nedeljah popoldne, med 16. in 18. uro, takrat pa je pred televizijskimi sprejemniki na TV Slovenija menda premalo gledalcev. Tako se govori, a po našem mnenju tičijo vzroki drugje. No, zagotovo so finance eden izmed vzrokov nesodelovanja, vse ostalo pa so ugibanja.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.11.2017

Preobrat v zadnjem hipu! V Lizboni 43 držav, med njimi tudi Makedonija

7.11.2017

Izbran slogan za Pesem Evrovizije 2018: V Lizboni bomo 'vsi na krovu'

2.11.2017

TOP 10 najbolj iskanih evrovizijskih predstavnikov v oktobru

1.11.2017

Makedonija se za kratek čas, kot kaže, poslavlja z evrovizijskega odra

29.10.2017

Nočna mora za Conchito Wurst

Facebook

Twitter