JUNIOR EUROVISION

RTV Slovenija obrnila hrbet Otroški Evroviziji; prenosa na TV ne bo

26. novembra bodo (skoraj) vse evrovizijske oči uprte v 15. izbor Junior Eurovision Song Contest. Tega dne se bo namreč v Gruziji odvila letošnja Otroška Evrovizija, na kateri pa ne bo predstavnika RTV Slovenija. Še več, naša nacionalna televizija niti ne bo prenašala tega glasbenega tekmovanja, kjer se bo tokrat predstavilo šestnajst držav ...

Lina Kuduzovič je Sloveniji pripela tretje mesto (2015).Foto: EBU / Elena Volotova

Gostiteljica bo Gruzija

Na letošnji Otroški Evroviziji, ki se bo odvila 26. novembra v Olimpijski palači, se bo predstavilo šestnajst držav, in sicer: Albanija, Armenija, Avstralija, Belorusija, Ciper, Gruzija, Irska, Italija, Makedonija, Malta, Nizozemska, Poljska Portugalska, Rusija, Srbija in Ukrajina.

Zmagovalca bo prinesel skupni seštevek predčasnega glasovanja in glasovanja v času šova (v razmerju 50:50).

RTV Slovenija je na Otroški Evroviziji (Junior Eurovision Song Contest), na kateri sodelujejo mladi pevci, stari do devet do štirinajst let, sodelovala dvakrat, in sicer leta 2014 in 2015. Z Ulo Ložar smo najprej zasedli 12. mesto, z Lino Kuduzovič (leto dni kasneje) pa tretje mesto.

Neuradno naši nacionalni televiziji ni po godu nov termin, saj je Otroška Evrovizija po mnogih usklajevanjih na sporedu ob nedeljah popoldne, med 16. in 18. uro, takrat pa je pred televizijskimi sprejemniki na TV Slovenija menda premalo gledalcev. Tako se govori, a po našem mnenju tičijo vzroki drugje. No, zagotovo so finance eden izmed vzrokov nesodelovanja, vse ostalo pa so ugibanja.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

7.7.2018

Evrovizijskega predstavnika Vlatka Ilievskega našli mrtvega v avtu

6.7.2018

TOP 10 najbolj iskanih evrovizijskih predstavnikov junija 2018

6.7.2018

Hrvaška evrovizijska predstavnica Franka z novo brezčasno melodijo

20.6.2018

Kdaj in kje bo Pesem Evrovizje 2019, bo uradno znano septembra

15.6.2018

Drzna poteza zmagovalke Nette; na paradi še kako šokirala z obleko!

Facebook

Twitter