JUNIOR EUROVISION

Otroška Evrovizija 2017 znova brez slovenskega predstavnika

Gruzija se počasi že pripravlja na Otroško Evrovizijo, ki se bo zgodila 26. novembra. Takrat se bo namreč v Tbilisiju, ki gosti tekmovanje, predstavilo 16 držav (Albanija, Armenija, Avstralija, Belorusija, Ciper, Gruzija, Irska, Italija, Malta, Makedonija, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Rusija, Srbija in Ukrajina), med njimi pa ne bo Slovenije!

Lansko leto je slavila Mariam Mamadashvili.Foto: Andres Putting (EBU)

Je res kriv termin predvajanja?

RTV Slovenija je na Otroški Evroviziji (Junior Eurovision Song Contest), na kateri sodelujejo mladi pevci, stari do devet do štirinajst let, sodelovala dvakrat, in sicer leta 2014 in 2015. Z Ulo Ložar smo najprej zasedli 12. mesto, z Lino Kuduzovič (leto dni kasneje) pa tretje mesto..

Neuradno naši nacionalni televiziji ni po godu novi termin, saj je Otroška Evrovizija po mnogih usklajevanjih na sporedu ob nedeljah, med 16. in 18. uro, takrat pa je pred televizijskimi sprejemniki na TV Slovenija menda premalo gledalcev. Tako se govori, a po našem mnenju tičijo vzroki drugje.

Organizatorji (v sodelovanju z zvezo EBU) obljubljajo vrsto novosti, med drugim naj bi bil predvsem bolj zanimiv in vzburljiv sistem glasovanja. Gruzijska nacionalna televizija GPB pa se je odločila, da bo izbor tokrat potekal v Olimpijski palači, ki sprejme štiri tisoč obiskovalcev in je tako več kot primerna za gostovanje Otroške Evrovizije.

Glasovalne (spletne) linije naj bi odprli že dva dni pred finalom, in sicer v petek 24. novembra. Gledalci, ki bodo želeli glasovati, si bodo moral najprej ogledati skrajšani posnetek vseh tekmovalnih skladb (16), nato pa bodo lahko preko posebnega sistema glasovali na uradni spletni strani Otroške Evrovizije. Spletno glasovanje se bo tako zaključilo minuto pred začetkom nedeljskega finala, kjer bodo v času šova znova potekalo spletno glasovanje, in sicer ko bo nastopil zadnji tekmovalec. Linije bodo odprte 15 minut. Zmagovalca bo prinesel skupni seštevek predčasnega glasovanja in glasovanja v času šova (v razmerju 50:50).

Lina Kuduzovič je Sloveniji pripela tretje mesto (2015).Foto: EBU / Elena Volotova & Vladimir Dudakliev
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

25.8.2017

Srbija že avgusta odprla evrovizijska vrata; rok za prijavo 10. november

18.10.2017

Bi bila BQL na Evroviziji 2017 četrta?

6.10.2017

V Lizboni bo tudi Izrael

4.10.2017

TOP 10 najbolj iskanih evrovizijskih predstavnikov v septembru

2.10.2017

Francescova Occidentali's Karma dvignila Trst na noge

Facebook

Twitter