Kijev 2017: Omar Naber strnil misli po neuvrstitvi v finale Evrovizije

Čeprav Omarju Naberju s pesmijo On My Way ni uspel preboj v finale – zaslužili bi si ga, je svojo evrovizijsko na(d)logo opravil odlično in popolnoma suvereno. O tem ni dvoma! A kot kaže evrovizijski izbor ni le glasbeno tekmovanje, je mnogo več, kjer zadnja leta glasba ne igra bistvene vloge ...

Omar Naber je nastopil v prvem predizboru.Foto: Andres Putting

Omar Naber na prvi pogled po končanem predizboru ni skrival razočaranja. Vedel je, da je svoj nastop na evrovizijskem odru opravil brezhibno, vse ostalo pa je bilo, kot je dejal glasbenik, v rokah drugih, torej strokovnih komisij in občinstva, ki pa našega predstavnika tudi v drugo niso nagradili z vstopom v finale. Po končanemu prvem večeru, ko se je večina sodelujočih držav že zabavala, je naš glasbenik vseeno ohranil trezno glavo, saj so za njim naporni dnevi številnih vaj in generalk ter intervjujev.

"Absolutno sem dal od sebe vse, jaz mislim, da sem se dobro odrezal ... vsi pa vemo, da muzika tukaj ne igra edine vloge. V bistvu nisem razočaran, saj če vklopiš razum, je zelo težko tekmovati z državami, ki porabijo za promocijo stokrat več denarja kot mi. Glasba je le eden od elementov, ki lahko mogoče prepriča gledalce oziroma žirijo, da glasujejo za tebe, tako da kar se mene tiče imam absolutno čisto vest," je po končanem šovu v Kijevu dejal slovenskim novinarjem.

Omar Naber pravi, da se zaveda, da glasba tukaj ne igre glavne vloge.Foto: Sandi Fišer

Na odru je dal v treh minutah vse od sebe

"Nihče mi ne more očitati, da imam slab komad. Nihče mi ne more očitati, da sem slabo odpel. Nihče nam ne more očitati postavitve luči ali odrskega nastopa oziroma prezence … Saj pravim, vse sem dal od sebe, vse ostalo pa je bilo zunaj mojega dosega," je še povedal Omar Naber, ki je še dodal, da je bilo vse skupaj precej naporno, saj od Eme dalje ni bilo dneva, ko se ne bi pripravljal na življenjski nastop. Toda to obsežno delo ga ne moti, saj v svojem delu izjemno uživa, kar je želel tudi pokazati v treh minutah na odru. In to veselje in srečo so opazili številni slovenski gledalci pred televizijskimi sprejemniki, ki na koncu niso pričakovali takšnega neprijetnega razpleta za Slovenijo.

Omar Naber je hvaležen vsaki Slovenki in Slovencu za vso podporo, ki jo je prejel v teh dneh v Kijevu in seveda tudi po zmagi na Emi.

Za prihodnost ima veliko načrtov in še več glasbenega materiala ter podpornikov, tako da ga ne skrbi, kako se bodo v prihodnosti zadeve razvijale. Kaj pa morebitno še tretje sodelovanje na Pesmi Evroviziji, enkrat v prihodnje? "Nikoli ne reci nikoli," je zaključil 35-letni glasbenik.

Razočaranje po tokratnem preizboru je manjše kot leta 2005, pove Omar.Foto: Sandi Fišer
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

24.2.2018

Ema 2018: Slovenija se je odločila; v Lizbono potuje Lea Sirk

24.2.2018

Sanje po nastopu na Emi, kot pravijo člani KiNG FOO, so še vedno žive

24.2.2018

Anabel se je po Emi odpravila v muzej iluzij, kjer je posnela tole ...

21.2.2018

Ema 2018: Imamo osem finalistov, dobili bomo enega zmagovalca

18.2.2018

Kaj se je dogajalo v zaodrju po Emi? Tekle so solze sreče in solze žalosti

Facebook

Twitter