Od vsakega kamenčka je odvisna končna slika celote, pravi Muff

Skupina Muff je pred dnevi izdala nov EP. Na ploščku je šest pesmi, štiri nove in dve že znani, ki še nista dobili mesta na fizični izdaji. Promocijo novega albuma je skupina izvedla na dan izida ploščka, 6. aprila, in sicer v velikem slogu, s koncertom v ljubljanski Cvetličarni, prav tam kjer so pred tremi leti do dobra napolnili prizorišče.

Styling so prepustili Nini Šušnjari. Foto: Matic Kremžar Photography

Po skoraj enoletnem kreativnem premoru, med katerim so nekateri člani raziskovali glasbeno pokrajino na drugi strani oceana, preostali pa v domačem okolju, se tako vračajo z novimi skladbami, za katere pravijo da so sveže in žanrsko neobremenjene.

Skupina je svoj izdelek naslovila Unity, kar v slovenskem jeziku pomeni združitev, enotnost in se nanaša na njihovo osebno zgodbo, hkrati pa opisuje probleme današnjega časa, kjer prevladuje družbena razdvojenost, neenakost med spoloma, nesolidarnost do šibkejših skupin družbe in nezavedanje dejstva, da je vsaka družbena skupina kot tudi posameznik, kamenček v mozaiku in del večje zgodbe. Prav od vsakega kamenčka pa je odvisna končna slika celote, še dodajajo.

Muff predstavlja novo glasbeno zgodbo.Foto: Matic Kremžar Photography
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

26.9.2018

Nov album, nova skladba in še novo življenje Slavka Ivančića

22.9.2018

Žan Serčič o dekletu, ki se mu je kot svetla podoba prikazala v sanjah

19.9.2018

Neuničljiva Nuša Derenda še vedno niza koncert za koncertom

17.9.2018

Dovršen nastop z žametnim glasom Roka Ferengje

17.9.2018

Plesalci Plesnega mesta pred prvenstvom ustvarili noro zgodbo

Facebook

Twitter