Nuška Drašček predstavila Re-Belle

Nuška Drašček je v razprodanem SiTi Teatru predstavila težko pričakovano novo zgoščenko Re-Belle (Posvečeno Piaf), ki je izšla pri založbi ZKP RTV Slovenija. Na zgoščenki so francoski šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf in s katerimi Nuška že nekaj let navdušuje na koncertnih odrih ter v slovenščino prevedene pesmi Jacquesa Preverta ...

Nuška Drašček je znova navdušila.Foto: Arhiv im.puls

Nuška Drašček, ki se je med drugim predstavila na letošnji Emi (glej video spodaj), je koncert pričela intimno, popolnoma sama na odru. Znamenitemu šansonu La vie en rose smo lahko prisluhnili v njeni unikatni a-cappella verziji. Nato sta se ji na odru pridružila njena odlična glasbena spremljevalca in skupaj so se podali na potovanje v svet šansonov, na potovanje po zgoščenki Re-Belle. Predstavili so vseh 14 pesmi, ki so na zgoščenki - na eni strani največje uspešnice, kot so Hymne à l'amour, L'accordéoniste, Mon manège a moi, Padam Padam, Mon Dieu in Je ne regrette rien ter manj znane šansone, kot so Les amants d'un jour, L'homme à la moto ali Carmen's story.

Ob koncu ni manjkalo podpisovanje albuma.Foto: Arhiv im.puls

Od prvega šansona dalje je Nuška Drašček napetost v dvorani SiTi Teatra zgolj še stopnjevala. Ponovno se je izkazala s prefinjeno interpretacijo, izrednim glasovnim razponom, izdelano francoščino in velikim smislom za gledališko podajanje.

Občinstvo, ki jo je nagradilo s stoječimi ovacijami, je bilo priča izrednemu umetniškemu dogodku, ki je kulminiral s slikovito interpretacijo šansona Carmen's Story.

Na odru in na zgoščenki sta se priljubljeni pevki Nuški Drašček pridružila še pianist Blaž Jurjevčič in tolkalist Vid Ušeničnik.Foto: Arhiv im.puls
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

13.7.2018

Ljubezen na dotik Aleksandru Novaku pomeni nekaj več

12.7.2018

Poletje je letni čas, ki mi je najbolj všeč, pravi nadarjeni glasbenik Nino

12.7.2018

Poletje, kot ga vidi Saša Lešnjek

7.7.2018

Kakšni so neskončni hodniki finalistke šova Nova zvezda SLO?

4.7.2018

Vroča imena šova Slovenija ima talent v poletnem hitu Vroče

Facebook

Twitter