FOTOZGODBA

Nuša Derenda svoje najlepše in zmagovalne obleke na ogled postavi

Kar je lansko leto obljubila, se je z otvoritvijo razstave tudi začelo. Nuša Derenda je namreč 26. januarja v Posavskem muzej v Brežicah pripravila/odprla za javnost razstavo, kjer je na ogled postavila vse vidnejše obleke zadnjih dvajset let, na ogled pa so tudi njeni drugi predmeti iz otroških in najstniških let. Takoj zatem pa je sledila glasba.

Razstava vidnejših oblek Nuše Derenda ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) Razstava vidnejših oblek Nuše Derenda ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) Razstava vidnejših oblek Nuše Derenda ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) Razstava vidnejših oblek Nuše Derenda ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) Razstava vidnejših oblek Nuše Derenda ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) Razstava vidnejših oblek Nuše Derenda ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) Razstava vidnejših oblek Nuše Derenda ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) Razstava vidnejših oblek Nuše Derenda ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) Razstava vidnejših oblek Nuše Derenda ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) Del razstave so tudi vsa vidnejša priznanja in medijske nagrade. (Foto: Agencija Ekskluzivno) V Viteški dvorani sta razstavi sledila še dva edinstvena koncerta ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) V Viteški dvorani sta razstavi sledila še dva edinstvena koncerta ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) V Viteški dvorani sta razstavi sledila še dva edinstvena koncerta ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) V Viteški dvorani sta razstavi sledila še dva edinstvena koncerta ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) V Viteški dvorani sta razstavi sledila še dva edinstvena koncerta ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) V Viteški dvorani sta razstavi sledila še dva edinstvena koncerta ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) V Viteški dvorani sta razstavi sledila še dva edinstvena koncerta ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) V Viteški dvorani sta razstavi sledila še dva edinstvena koncerta ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) V Viteški dvorani sta razstavi sledila še dva edinstvena koncerta ... (Foto: Agencija Ekskluzivno) V Viteški dvorani sta razstavi sledila še dva edinstvena koncerta ... (Foto: Agencija Ekskluzivno)

»V Viteški dvorani gradu sem se tudi poročila s Frenkom«, je zaupala Nuša, ki se je razstave izjemno razveselila. Kako da ne, saj je dan kasneje po odprtju ravno v tej dvorani pripravila dva koncerta, kar je uvod v njeno glasbeno popotovanje. A to š eni vse! 17. marca bodo na račun prišli vsi ljubitelji posebnih koncertov, saj pripravlja Nuša nekaj malo drugačnega, in sicer v Galussovi dvorani Cankarjevega doma v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Jeseni pa še Križanke ...

Praznovanje dvajsete obletnice samostojne kariere se je začelo v njenem ljubem kraju, česar se je razveselila tudi Alenka Černelič Krošelj, v. d. direktorice iz Posavskega muzeja Brežice. Na 60 kvadratih so v tem muzeju na ogled vidnejše obleke naše pevke, ki so zaznamovale njeno glasbeno pot in njene največje dosežke, med katerimi je tudi slovenska Ema in Pesem Evrovizije.

Kreatorji teh oblek so Alenka Globocnik - Akultura, Urša Drofenik, Jelena Prokivić v sodelovanju z IUV, vse skupaj pa je nastajalo pod budnim očesom stilista Sasa Radovića. Prav tako pa so v drugem prostoru gradu na ogled Nušini osebni predmeti in slike, zato razstave ne gre zamuditi.

Med oblekami zagotovo ne moremo mimo tistih, ki so bile del Evroviziije.Foto: Agencija Ekskluzivno
Razstavo si je ogledala tudi Nušina mama.Foto: Agencija Ekskluzivno

Spomnimo. Nuša Derenda je pred kratkim izdala tudi novo pesem Naj mi dež napolni dlan, ki govori prav o trnovi poti. »Vse ni tako bleščeče, kot ljudje vidijo. Na odru in v javnosti se vedno smejimo, smo dobre volje, ljudje mislijo, da nam je vedno samo lepo in da mi nimamo problemov, v ozadju pa imamo kdaj pa kdaj vse prej kot dobre trenutke, veliko je padcev in emocionalnih borb, smo utrujeni, izčrpani, neprespani. Pot je zagotovo večkrat zelo težka in kot pesem dobro opisuje 'trnova',« še obrazloži Nuša.

Odprtje razstave je bilo zelo čustveno.Foto: Agencija Ekskluzivno
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

16.2.2019

Poslovila se je legendarna Šerbi

12.2.2019

Anja Kotar: Skladba Kids služi kot predstavitev milenijske generacije

11.2.2019

Flora Ema Lotrič in njen Mozaik

7.2.2019

Marija Šerifović prihaja v Zagreb

7.2.2019

Severina in njen HALO!

Facebook

Twitter