Od dvajset do tisoč evrov za ogled novoletnega koncerta Dunajskih filharmonikov

Tradicionalni novoletni koncert Dunajskih filharmonikov, ki ga prvi dan v letu preko malih zaslonov spremlja več kot 50 milijonov gledalcev po vsem svetu, je tokrat že petič vodil Riccardo Muti. Pod taktirko tega italijanskega maestra so obiskovalci dunajske dvorane Musikverein prisluhnili sedmim skladbam, ki so bile prvič na programu ...

Riccardo Mutti že več desetletij sodeluje z Dunajskimi filharmoniki.Foto: Todd Rosenberg Photography

Cena od 20 do 1.090 evrov

Novoletni koncert Dunajskih filharmonikov velja za enega najbolj priljubljenih koncertov klasične glasbe. Ker je zanimanje zanj ogromno, se je treba za vstopnice prijaviti že leto vnaprej. Spletne prijave potekajo od 2. januarja do 28. februarja, nato pa srečneže izžrebajo.

Cene vstopnic za predpremiero, silvestrski in novoletni koncert se gibljejo od 20 do 1.090 evrov. Novoletni koncert iz dunajske koncertne dvorane Musikverein prenašajo v več kot 90 državah po celem svetu, kjer si ga ogleda več kot 50 milijonov ljubiteljev glasbe.

Riccardo Mutti že več desetletij sodeluje z Dunajskimi filharmoniki. V tem času so uprizorili že skoraj 500 skupnih koncertov, leta 2011 je za svoj 70. rojstni dan postal tudi njihov častni član. Znamenite novoletne koncerte na Dunaju je vodil že leta 1993, 1997, 2000 in 2004. V svoji pestri karieri je dirigiral številnim najbolj uglednim svetovnim orkestrom, kot so Berlinski filharmoniki, Bavarski radijski simfonični orkester, Newyorški filharmoniki, Francoski nacionalni orkester in drugi. Slavni italijanski dirigent, rojen v Neaplju, je bil dolgoletni glasbeni direktor milanske Scale, septembra 2010 pa je postal glasbeni direktor Simfoničnega orkestra v Chicagu.

Program koncerta, s katerim Dunajski filharmoniki tradicionalno voščijo na prvi dan v letu, je vedno sestavljen iz največjih mojstrovin Straussove dinastije in sodobnikov. Tokrat bo poudarek na delih Johanna Straussa mlajšega. Orkester je predstavil tudi sedem skladb, ki jih na preteklih novoletnih koncertih še niso izvedli.

Dunajski filharmoniki tradicionalno voščijo na prvi dan v letu.Foto: Terry Linke
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.10.2018

Romantični Domen Kumer: Bistvo prave ljubezni je v tem, 'da je to – to'

21.10.2018

Poglejte, kaj bo ušpičil Slakonja!

15.10.2018

Zdravko Čolić v filmski ilustraciji

15.10.2018

Novi fosili so še vedno za ples

14.10.2018

Adi Smolar po sedmih letih z novimi življenjskimi modrostmi

Facebook

Twitter