Nov album, nova skladba in še novo življenje Slavka Ivančića

Slavko Ivančić je ena od tistih redkih glasbenih legend, Pevcev z veliko začetnico. Po letih premora se v velikem stilu vrača s svojim novim albumom, ki nosi pomenljiv naslov Med valovi in oblaki, poimenovanem po istoimenski skladbi, s katero se je lani predstavil na festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe.

Nov album, nova skladba in novo življenje Slavka Ivančića..Foto: Damjan Končar

Veliko spet nastopam, lepo je biti nazaj in videti, da ljudje še vedno pojejo pesmi in dihajo z menoj in z mojo glasbo. Doživljam življenje po življenju. In spet snemati nove skladbe je bilo prav posebno in krasno. In nikoli ne veš – morda bodo tudi te čez leta postale zimzelene.

Slavko Ivančić

Album, ki izide v četrtek, 27. septembra, na svet spremlja nova skladba Nekoč, pod katero se podpisuje eden najbolj iskanih avtorjev pri nas, Rok Lunaček, ki o sodelovanju s Slavkom razmišlja: ''Napisati pesem za Slavka Ivančića pomeni biti del njegove večnosti. V neizmerno veliko čast mi je. In najbrž ni pridevnika, ki bi lahko dovolj lepo opisal mojo hvaležnost, da sem lahko košček mozaika njegovega opusa. Slavka pa imam rad, ne samo kot vrhunskega interpreta, ampak tudi kot Človeka.'' Za aranžma skladbe so poskrbeli Mitja Bobič, Jan Baruca in Marko Hrvatin.

Doživljam življenje po življenju, pravi Slavko Ivančić.Foto: Damjan Končar

Primorska je njegov dom

Slavko Ivančić je za skladbo Nekoč posnel tudi videospot, ki je nastal s pomočjo Lenarta Kobala in njegove mlade produkcijske ekipe.

Posnet je bil v Strunjanu v Mesečevem zalivu, v Slavkovem ''domačem okolju'' in, kot se je izrazil sam: ''Bilo je, kot bi stopil v svojo dnevno sobo. Primorska je moj dom; da je v spotu moja vnukinja Marina, pa je pika na i celotni srčni zgodbi.''

Po hudi prometni nesreči, v kateri je bil udeležen leta 2015, je Slavko Ivančić na novi poti; nove pesmi pa so gotovo utrip njegovega življenja in časa. Zato tudi novi studijski album 'Med valovi in oblaki', četrti po vrsti, ki je nasledil prejšnjega 'Preberi me' iz leta 2008, povzema njegovo življenje po življenju: ''Ko doživiš novo rojstvo, ugotoviš kdo je ob tebi in kdo so tvoji pravi prijatelji. Glasba pa je zagotovo ostala moja zvesta ljubezen. Že samo verz iz nove skladbe Nekoč: Nekoč, ko roke se umirijo in me čas odnese stran - Ko morje postelja bo moja; in nebo bo moj pristan, veliko pove o moji turbulentni preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Danes sem drugačen. Priznam. Veliko bolj neposreden in še bolj iskren. Tukaj ni blefa. So samo pesmi in v njih moje življenje,'' še doda Ivančić.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem profilu TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

16.2.2019

Poslovila se je legendarna Šerbi

12.2.2019

Anja Kotar: Skladba Kids služi kot predstavitev milenijske generacije

11.2.2019

Flora Ema Lotrič in njen Mozaik

7.2.2019

Marija Šerifović prihaja v Zagreb

7.2.2019

Severina in njen HALO!

Facebook

Twitter