Nino Ošlak in njegova zelo konkretna ljubezenska pesem

Nino Ošlak – akademsko izobraženi glasbenik – leto dni po izidu drugega studijskega albuma, predstavlja novo pesem Za tvoj nasmeh. Nino je profesor glasbe in vsestranski glasbenik, ki kot avtor ustvarja tudi za druge znane slovenske izvajalce ...

Nino OšlakFoto: Karin Božič

Za tvoj nasmeh je romantična pop skladba, ki na realističen način opisuje vsakdanje odnose med zaljubljenci. Nino je pesem v celoti napisal sam, pri končni zvočni sliki pa mu je pomagal producent Franci Zabukovec, s katerim že nekaj časa sodelujeta. "Zelo konkretna ljubezenska pesem Za tvoj nasmeh opisuje tiste najlepše trenutke, ko si mogoče še v fazi zaljubljenosti in se ti ves svet zdi lepši, boljši. Vsi vemo,d a z leti te stvari malo zbledijo, no, odvisno od para, kako se oba trudita (smeh). Želel sem spot, ki bi prikazal na čim bolj surov in pristen način življenje dveh zaljubljencev. Tako kot prepevam v pesmi, se odvija tudi dogajanje v spotu: kino in kokice, pijača zvečer v mestu, razvajanje in zajtrk v postelji ... Da pa le ni vse tako romantično kot v ameriških romantičnih filmih, se par v spotu tudi spre. Tako je recimo v enem od kadrov koleg Armin, ki je igral fanta v spotu, dobil prav konkretno klofuto od dekleta (smeh). Smo pa ta prizor precejkrat ponavljali, tako da je bil po desnem licu na koncu snemanja kar malo rdeč. Kljub odlični vizažistki Nastji Vodenik, ki je poskrbela, da smo vsi v spotu videti najbolje," v smehu razlaga Nino.

V spotu se pojavi velik plišasti medved ...Foto: Karin Božič

Snemanje videospota – njegovega devetega po vrsti – je Nino prvič zaupal režiserju Marku Duplišaku. V zgodbi pristen odnos dveh zaljubljencev odigrata Ninova prijatelja Jerneja Čemažar z ljubljanske glasbene akademije in Armin Ćoralić, glasbenik, ki se posveča tudi igralstvu in ki je ravnokar dokončal študij na prestižni akademiji v Londonu.

"Ponavadi z ekipo, s katero delamo spot, prirpavimo okviren scenarij. Nato si rad vzamem čas za razmislek, da vse skupaj še bolj dodelamo," razlaga glasbenik. Pravi, da ima z najstniško sestro Kaja zelo dober odnos, da se razumeta in si velikorat pomagat. Tudi pri idejah in rekvizitih v nvoem spotu mu je pomagala kar sestra. "V spotu se pojavi velik plišasti medved, ki je pravzaprav Kajina ideja. No, tudi sicer je to njeno darilo, ki ga je dobila, kaj več o tem pa ne smem povedati, da ne bo huda (smeh)," še razlaga Nino, ki poleg petja aktivno deluje tudi na pedagoškem področju, saj pouuje v glasbeni šoli.

Nino Ošlak je posnel že svoj deveti videospot.Foto: Karin Božič
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.6.2018

Grammyjevi nagrajenci plačali poravnavo Janu Plestenjaku

20.6.2018

Kako si plesna zvezda Gašper Rifelj predstavlja Hotel za dva?

19.6.2018

Brendi se je znal z glasbo dotakniti predvsem preprostih ljudi

18.6.2018

Vroči Kubanec Lazaro Zumeta, član ekipe Tanje Žagar, vabi na kopanje

14.6.2018

To je novi izdelek, ki ga je Šank Rock posnel kar s pametnim telefonom

Facebook

Twitter