Aktualne novice

Kratko in jedrnato

Izrael je korak bližje Lizboni. Na izboru z zanimivim imenom »HaKokhav HaBa L'Eurovizion (The Next Star For Eurovision)« je med štirimi kandidati (Netta Barzilai, Chen Aharoni, Riki Ben Ari in Jonathan Mergui) vse skupaj prepričala Netta Barzilai. Izraelska televizija je v tem prvem krogu najprej izbrala pevko, v drugem sklopu pa je na vrsti pesem. K sodelovanju so že povabili številne glasbene mojstre, tako da se pričakuje, da bo pesem znana in izbrana v naslednjih tednih.

Makedonska radiotelevizija MRT je sporočila, daj jih bo v Lizboni zastopal dvojec Cue will s pesmijo Cue will. Posebna strokovna komisija je izmed 382 skladb, ki so prispele na razpis, izbrala ravno, saj menijo da obeta največ. Dvojec Eye Cue (glavna vokalistka je Marija Ivanovska) je eden izmed bolj popularnih glasbenih skupin, na glasbeni sceni pa je prisoten že deset let.

Ryan O'Shaughnessy je novi up Irske. 26-letni glasbenik se bo v Lizboni predstavil z balado Together, in sicer v prvem predizboru. Irska televizija RTÉ se je izbiranja pesmi lotila že lansko poletje, ko so k sodelovanju povabili številne glasbene mojstre, z željo, da k izboru pristopijo bolj profesionalno. Na razpis je nato prispelo preko 300 pesmi, najboljšo pesem pa so izbrali glasbeni strokovnjaki. Zmagovalna pesem je bila napisana za Pesem Evrovizije, javnosti pa bo predstavljena v kratkem.

Ciprska nacionalna televizija CyBC je potrdila, da jih bo v Lizboni zastopala pevka Eleni Foureira. Gre za izjemno pevko, ki je v Grčiji izjemno popularna, podpisuje pa se pod številne hite, med katerimi je Chica Bomb ter Tranquila. Svojo glasbeno pot je začela leta 2010, evrovizijska pot pa se bo pričela s predstavijo njene pesmu Fuego, ki jo bodo javnosti predstavili v kratkem.

Facebook

Twitter

Anketa

LIZBONA 2018: Kaj menite, ali se bo Lea Sirk s pesmijo Hvala, ne! uvrstila v veliki finale?

17,9%

46,4%

10,7%

25%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 28

Prihajajoči dogodki

17 mar

Nuša Derenda: Koncert v Cankarjevem domu, Nušinih dvajset ob dvajseti obletnici

08 apr

Zadnji rok za prijavo na festival Popevka 2018.

08 apr

Celebrating Eurovision together: Predevrovizijsko srečanje ... Israel Calling

09 apr

Celebrating Eurovision together: Predevrovizijsko srečanje ... Israel Calling