Aktualne novice

Kratko in jedrnato

ESC 2017 – Deveti dan: Prizorišče letošnjega izbora za Pesem Evrovizije 2017 je Mednarodni razstaviščni center v Kijevu, ki sprejme 11.000 gledalcev. Kar lepo število obiskovalcev pa si bo danes ogledalo tako prvo kot tudi drugo uradno generalko. Slednja je toliko bolj zanimiva, saj poteka vse tako kot da bi šlo zares, edino telefonskega glasovanja ni. Svoje glasove pa že oddajo strokovne komisije sodelujočih držav v prvem predizboru.

ESC 2017 – Osmi dan: Tik pred sprehodom po rdeči preprogi stopajo na evrovizijski oder – v okviru obveznih vaj – kot zadnji še predstavniki iz družine 'veliki pet' ter gostitelji. Zadnji sklop vaj bodo tako zaključili predstavniki Italije, Španije, Nemčije,Velike Britanije, Francije in Ukrajine. V popoldanskem času pa se bo z uradnim sprejemom in sprehodom rdeči preprogi uradno začel letošnji že 62. Izbor za Pesem Evrovizije.

ESC 2017 – Sedmi dan: Evrovizijski predstavniki počasi končujejo svoje vaje pred obveznimi generalkami. V dopoldanskem času bodo na evrovizijskem parketu zapeli še predstavniki iz Nizozemske, Madžarske, Danske, Irske in San Marina. Po kosilu pa sledijo še zadnje vaje za Hrvaško, Norveško, Švico, Belorusijo, Bolgarijo, Litvo, Estonijo in Izrael. Vsaka država ima najprej na voljo 20 minut na velikem odru, po vaji pa sledi še 20-minutna novinarska konferenca.

ESC 2017 – Šesti dan: V Kijevu se počasi končujejo še zadnje vaje za države iz prvega preizbora. V dopoldanskem času bodo na evrovizijskem parketu zapeli še predstavniki iz Armenije, Slovenije ter Latvije. Nato pa sledi še drugi krog vaj za Srbijo, Avstrijo, Makedonijo, Malto in Romunijo. Popoldanski čas je namenjen gostiteljici Ukrajini ter državam iz družine velikih pet (Italija, Španija, Nemčija, Velika Britanija in Francija).

Facebook

Twitter

Anketa

ESC 2017: V Kijevu je slavila Portugalska. Kako ste zadovoljni s končnim razpletom?

44,3%

11,3%

20,6%

23,7%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 97

Prihajajoči dogodki

21 jun

Poletna noč: Koncert ob 80. obletnici rojstva Jožeta Privška (Kongresni trg)

28 jun

Otvoritev 65. Ljubljana festivala; Carmina Burana (Kongresni trg)

03 jul

37. melodije morja in sonca 2017: Prvi predstavitveni večer, Kapelca Portorož

04 jul

37. melodije morja in sonca 2017: Drugi predstavitveni večer, Kapelca Portorož