Aktualne novice

Kratko in jedrnato

Konec meseca, natančneje v petek, 31. marca, bodo v Avditoriju Portorož zazvenele klapske pesmi. Na portoroškem odru bo namreč nastopila domača klapa Solinar, ki bo s svojimi uspešnicami poslušalce popeljala v toplejšo polovico leta. Gosti njihovega letnega koncerta bodo Rudi Bučar in Calegaria. Koncert se bo začel ob 20. uri.

15. izbor Junior Eurovision Song Contest se bo, kot kaže, zgodil v Gruziji, in sicer v letošnjem novembru. Vsaj tako je odločila zveza EBU v sodelovanju z gruzijsko nacionalno televizijo GPB. Spomnimo, da je na 14. izboru slavila 11-letna Mariam Mamadashvili, ki je prepričala s pesmijo Mzeo.

Naš evrovizijski predstavnik Lado Leskovar ob svoji 60-letnici glasbenega delovanja pripravlja prav poseben gala dogodek v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, ki se bo zgodil v torek, 25. aprila 2017. Skupaj z Revijskim orkestrom RTV Slovenija se mu bodo na odru pridružili številni prijatelji: Vanessa Redgrave, Radojka Šverko, Josipa Lisac, Nuša Derenda, Rade Šerbedžija, Bajaga i Instruktori, Aki Rahimovski, Magnifico, Jan Plestenjak, Adi Smolar, Samuel Lucas, Sanja Ilić ter mnogi drugi.

Španija se je odločila, da bodo novega predstavnika za Kijev izbrali preko izbora Objectivo Eurovision, ki bo potekal februarja 2017 v Madridu. Na nacionalnem izboru se bodo predstavili tako interno izbrani glasbeniki kot tudi tisti, ki se bodo prijavili na razpis, ki je odprt do konca novembra. Skupaj bodo izbrali 30 pesmi, ki jih bodo nato preko on-line glasovanja zreducirali na deset pesmi. Na koncu bo posebna strokovna komisija izbrala tri izvajalce, ki se bodo borili za vstopnico za Kijev.

Facebook

Twitter

Anketa

ESC 2017: Kaj menite, ali se bo Omar Naber uvrstil v veliki finale?

16,7%

6,9%

4,2%

72,2%

Arhiv anket Skupno št. glasov: 72

Prihajajoči dogodki

10 apr

2. Dnevi slovenske zabavne glasbe: Za uvod v festival bo poskrbela Neisha

15 apr

2. Dnevi slovenske zabavne glasbe: Popevka z revijskim orkestrom

18 apr

37. melodije morja in sonca 2017: Zadnji rok za prijavo na festival

21 apr

2. Dnevi slovenske zabavne glasbe: Poprock s stand up večerom