Yuhubanda in Ylenia slavila na popevki 2005

Na Slovenski popevki 2005, ki se je odvijala v nedeljo, 4. septembra 2005 v ljubljanskih Križankah, je po izboru gledalcev in poslušalcev zmagala Yuhubanda s skladbo Če je to slovo, strokovno žirijo pa je s skladbo Ne razumem prepričala Ylenia.

Yuhubanda in Katja Koren je zmagala s skladbo če je to slovo.Foto: Alesh Maatko

Strokovna komisija v sestavi Jernej Vene, Črt Sojar Voglar, Aleš Čar, Ivo Umek in Rok Lopatič je podelila nagrade za najboljše besedilo, najboljšo priredbo, najboljšega izvajalca in najboljšega debitanta, posebna žirija Društva slovenskih skladateljev v sestavi Črt Sojar Voglar, Jure Robežnik in Jaka Pucihar pa nagrado za najboljšo skladbo.

Strokovno žirijo je prepričala Ylenia. Foto: Alesh Maatko

Najvišje strokovno priznanje večera je šlo v roke skladatelja Marina Legoviča, ki si je z avtorstvom melodije za popevko Ne razumem prislužil priznanje za najboljšo popevko večera, izvedla pa jo je simpatična Ylenia, ki je postala najboljša izvajalka po izboru strokovne žirije.

Nagrado za najboljše besedilo je prejel Drago Mislej Mef za besedilo popevke Nihče ne ve (Anika Horvat). Za isto popevko pa je Lojze Kranjčan prejel priznanje za najboljšo priredbo. Nagrado za najboljšo debitantko je prejela Iva Stanič.

Glasovanje ljudstva na Slovenski popevki 2005.Foto: Alesh Maatko

Sorodne novice

21.2.2019

Tradicionalna Poletna noč bo letos posvečena izjemni Marjani Deržaj

10.2.2019

Sanremo 2019 je osvojil Mahmood, ki bo zastopal Italijo na ESC

7.2.2019

Lahko Il Volo s pesmijo Musica che resta znova osvoji Sanremo?

4.2.2019

Čas je za 69. izbor Sanremo 2019

18.1.2019

Slovenska nota 2019: priložnost za neuveljavljene pevce in pevke

Facebook

Twitter