Yuhubanda in Ylenia slavila na popevki 2005

Na Slovenski popevki 2005, ki se je odvijala v nedeljo, 4. septembra 2005 v ljubljanskih Križankah, je po izboru gledalcev in poslušalcev zmagala Yuhubanda s skladbo Če je to slovo, strokovno žirijo pa je s skladbo Ne razumem prepričala Ylenia.

Yuhubanda in Katja Koren je zmagala s skladbo če je to slovo.Foto: Alesh Maatko

Strokovna komisija v sestavi Jernej Vene, Črt Sojar Voglar, Aleš Čar, Ivo Umek in Rok Lopatič je podelila nagrade za najboljše besedilo, najboljšo priredbo, najboljšega izvajalca in najboljšega debitanta, posebna žirija Društva slovenskih skladateljev v sestavi Črt Sojar Voglar, Jure Robežnik in Jaka Pucihar pa nagrado za najboljšo skladbo.

Strokovno žirijo je prepričala Ylenia. Foto: Alesh Maatko

Najvišje strokovno priznanje večera je šlo v roke skladatelja Marina Legoviča, ki si je z avtorstvom melodije za popevko Ne razumem prislužil priznanje za najboljšo popevko večera, izvedla pa jo je simpatična Ylenia, ki je postala najboljša izvajalka po izboru strokovne žirije.

Nagrado za najboljše besedilo je prejel Drago Mislej Mef za besedilo popevke Nihče ne ve (Anika Horvat). Za isto popevko pa je Lojze Kranjčan prejel priznanje za najboljšo priredbo. Nagrado za najboljšo debitantko je prejela Iva Stanič.

Glasovanje ljudstva na Slovenski popevki 2005.Foto: Alesh Maatko

Sorodne novice

17.8.2019

Nadina poletna melodija Z vlakom do morja in nazaj še v italijanščini

15.7.2019

Kaj lahko pričakujemo od Stelle, ki je slavila na festivalu FeNS?

12.7.2019

Hostnikova Irena po 'mokrem' MMS dobila še video zgodbico

11.7.2019

Dare Kaurič je celo okleval, ali naj novo pesem sploh pošlje na MMS

10.7.2019

Najboljša debitanta na MMS 2019 za nagrajeno pesem že posnela spot

Facebook

Twitter