MMS 2019: Zasedba 2B stavi na poletno melodijo Kot morje

6. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni, že 39. festival Melodije morja in sonca, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Pesem Kot morje bo kot osmi po vrsti predstavil dvojec 2B.

Dvojec 2B bo nastopil kot osmi po vrsti.Foto: Jadran Rusjan

2B ima za sabo že pestro paleto koncertnih spominov. Nastopili so tako na velikih festivalih, kot sta Schengenfest in Urbano Dejanje, kot tudi v manjših klubih in lokalih po Sloveniji in tujini. V letih 2013 in 2014 so izvedli akustično turnejo, v okviru katere so se predstavili po celi Sloveniji, nekaj koncertov pa so imeli tudi na sosednjem Hrvaškem, v Bosni in Srbiji.

Zasedbo 2B, ki jo povezuje glasba, strast do ustvarjanja ter skupna ambicija do uspeha, sestavljata brata Primož Mihelič (sample pad, bobni, tolkala, vokal) in Gašper Mihelič (ritem kitara, glavni vokal). Glasba, ki jo 2B ustvarjata, ima »drugačen in optimistični značaj, na trenutke zasanjano, vendar zmeraj v koraku s časom« glasbeno podobo. Besedila so večinoma ljubezenska in so vsa v slovenskem jeziku, mestoma je v njih mogoče zaslediti tudi belokranjsko narečje. Do leta 2019 je v skupini sodeloval še tretji brat Jernej, ki nadaljuje svojo pot kot avtor in tekstopisec za druge izvajalce.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.9.2019

Slovenska nota 2019, ki jo je tokrat osvojil Denis Trap, znova navdušila

18.9.2019

Kam je vsa ljubezen šla? Dareta Kauriča in New Swing Quarteta

18.9.2019

Četrtouvrščeni Sergije Lugovski odlično zapel na Popevki 2019

8.9.2019

Najlepša Popevka leta 2019 je ... Šesti čut v izvedbi Eve Hren

8.9.2019

Denis Trap osvojil Slovensko noto; festival, ki daje priložnost mladim

Facebook

Twitter