MMS 2019: Samuel Lucas stavi na pesem Vse bo ok

6. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni, že 39. festival Melodije morja in sonca, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Kot drugi po vrsti se bo s pesmijo Vse bo ok predstavil Samuel Lucas.

Samuel Lucas se bo predstavil s pesmijo Vse bo ok.Foto: Jadran Rusjan

Okusil oder Eme

Samuel Lucas se je med drugim predstavil tudi na Emi, in sicer leta 1995 kot član skupine Freeway s skladbo Joanna, pri nastanku katere je tudi sodeloval. Leta 2009 je s pop-rock balado Vse bi zate dal zasedel 3. mesto, prav tako je istega leta sodeloval na Slovenski popevki s skladbo Vedno bom s tabo ostal.

Poleg tega je pred devetimi leti sodeloval v plesnem šovu Zvezde plešejo, leta 2014 se je duetu na Emi predstavil z Nerminom Puškarjem in s pesmijo Masquerade, leta 2016 pa je sodeloval v priljubljenem šovu Znan obraz ima svoj glas.

Slovenski pevec in glasbenik Samuel Lucas je rojen v Kopru. Svoje prve glasbene kilometre je nabiral na odrih Avstrije, Nemčije, Švice in Italije ter na Švedskem in Finskem. 2010 je izšel njegov albumski prvenec z naslovom Samuel Lucas, konec istega leta pa je posnel skladbo Ona nije više tu. Leta 2016 je izdal svoj prvi avtorski komad Pesem o naju, za katerega je glasbo napisal sam in nato nadaljeval z disco funk pesmijo Play that song. Naslednji singel Kot nekdaj je izšel 2017. Konec lanskega leta se je začelo pisati novo poglavje v glasbenikovem življenju. S singloma To sem jaz in Sebe dajem je napovedal letošnji album z istoimenskim naslovom. Na njem se Samuel skoraj v celoti podpisuje pod glasbo, zato je album še toliko bolj oseben. Je mešanica popa, rocka in bluza s pridihom jazza, skratka na njem Lucas daje resnično sebe in vse svoje glasbeno znanje. Profesionalno se z glasbo ukvarja in od nje živi že več kot 28 let, zadnja leta polni odre s svojim bandom The Groove Station, katerega članica je tudi njegova srednja hči Arijana (22), ima pa še Nathalie (16) in Dajano (25).

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.11.2019

Denis Trap v videu ponazoril, kaj lepega se mu dogaja po zmagi

1.11.2019

Kako sledite šestemu čutu? Skozi zgodbo odgovor ponuja Eva Hren

31.10.2019

Zmagoslavje za glasbenico FeNSa ter prvo mesto v Bolgariji

26.10.2019

70. izbor Sanremo 2020 bo vodil Amadeus; glasbeniki so še uganka

9.10.2019

Ljubljana Vocal Festival bo letos 'po evrovizijsko' obeležil 13. rojstni dan

Facebook

Twitter