MMS 2019: Prikupna Mila tudi letos na poletnem festivalskem odru

6. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni, že 39. festival Melodije morja in sonca, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Deveta po vrsti bo na oder stopila prikupna Mila, ki stavi na Lahko sva vse to.

Mila bo na MMS 2019 zapela pesem Lahko sva vse to.Foto: Jadran Rusjan

Mila je izkušena in akademsko izobražena glasbenica poljskih korenin, ki že enajst let živi in ustvarja v Sloveniji. Na Poljskem je študirala klasični klavir in jazz vokal. Sodelovala je z najbolj prepoznavnim glasbenim gledališčem v Varšavi, s Teatrom Studio Buffo. Po selitvi v Slovenijo je nastopala v oddajah Hri Bar, bila pa je tudi pevka hišnega banda v oddaji Spet doma. Leta 2018 je svoje delo nadgradila s prvim singlom v slovenskem jeziku, in sicer z domiselno in udarno skladbo Svoboda, s katero se je udeležila tudi predizbora EME 2018, konec leta 2018 pa je bila Svoboda razglašena za najbolj predvajano skladbo na Valu 202 v letu 2018.

Večina pesmi, ki bodo predstavljene na Milinem novem albumu, je nastala v elitnem varšavskem studiu Black Kiss Records. Na letošnji festival MMS Mila pošilja skladbo Lahko sva vse to, besedilo je napisal Matevž Šalehar, glasbo Mila, aranžma za skladbo pa je prispeval Jani Hace.

Mila je pisanje glasbe za uspešno skladbo prepustila Denisu Horvatu, besedilo pa je spisal Matevž Šalehar – Hamo. Kot kontinuacija uspešnega glasbenega sodelovanja je nastala še pesem Jaz bi šla naprej. Pesem je predstavila na 38. Festivalu Melodije Morja in Sonca v Portorožu. Marca leta 2019 je izdala svoj prvi duet, Sentimentalna, ki ga je zapela z Rokom Ferengjo. Istočasno z založbo Dallas Records pripravlja tudi svoj prvi avtorski album, ki ga je napovedala s skladbo in videospotom Unloved.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.7.2019

Kaj lahko pričakujemo od Stelle, ki je slavila na festivalu FeNS?

12.7.2019

Hostnikova Irena po 'mokrem' MMS dobila še video zgodbico

11.7.2019

Dare Kaurič je celo okleval, ali naj novo pesem sploh pošlje na MMS

10.7.2019

Najboljša debitanta na MMS 2019 za nagrajeno pesem že posnela spot

9.7.2019

Tinkara po MMS še v ganljivi zgodbi, ki ima prav posebno sporočilo

Facebook

Twitter