MMS 2019: Festivalski večer bo otvorila mlada glasbenica Rina K

6. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni, že 39. festival Melodije morja in sonca, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Kot prva po vrsti se bo na odru MMS 2019, s pesmijo Svet, predstavila Rina K.

Rina K se bo predstavila s pesmijo Svet.Foto: Jadran Rusjan

V prostem času rada potuje in spoznava bližnje in tudi daljne dežele, kar predvsem v zadnjih letih zaznamuje njeno ustvarjanje; v tem obdobju je nastala pesem Sistem. Tudi letos ni počitka, s skupino Sweet Peak namreč pripravljajo prijetno pesem za poletne dni. Nekajkrat sta na »teren« krenila s kitaristom Matejem Čemažarjem, ki obožuje sedemdeseta in jazzovski zvok. Med drugim sta nastopila tudi v Prulčku in nazadnje v Čin Činu v Tobačni. Ker je v zadnjem času izdala že kar nekaj pesmi, načrtuje izdajo albuma s skladbami v akustični obliki.

Rina K je pevka in tekstopiska, aktivna od  leta 2013 dalje, zadnja štiri leta pod okriljem založbe Dallas. Prav zaradi udeležbe pri festivalu Melodije morja in sonca 2016 so s skladbo Življenje je prestiž zakorakali tudi na glasbene lestvice. Ljudje so jo toplo sprejeli in si jo požvižgujejo še danes.

Tokrat na festival prijavlja pesem Svet, v kateri prepeva o vsakdanjosti, prežeti s pustolovskim duhom in ravno pravo mero igrivosti. Tokrat je sodelovala z izkušenim producentom Svenom Gleđo, melodične kitarske vložke pa je prispeval mladi nadobudni kitarist Jan Jakovljev. Pesem so tako ustvarile kar tri generacije. Rina K sodeluje tudi z drugimi izvajalci in spoznava najrazličnejše kulture. Leta 2017 sta z Emkejem posnela prav tako sončno in morsko obarvano balado Mariachi.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.7.2019

Kaj lahko pričakujemo od Stelle, ki je slavila na festivalu FeNS?

12.7.2019

Hostnikova Irena po 'mokrem' MMS dobila še video zgodbico

11.7.2019

Dare Kaurič je celo okleval, ali naj novo pesem sploh pošlje na MMS

10.7.2019

Najboljša debitanta na MMS 2019 za nagrajeno pesem že posnela spot

9.7.2019

Tinkara po MMS še v ganljivi zgodbi, ki ima prav posebno sporočilo

Facebook

Twitter