MMS 2019: Festivalski večer bo otvorila mlada glasbenica Rina K

6. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni, že 39. festival Melodije morja in sonca, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Kot prva po vrsti se bo na odru MMS 2019, s pesmijo Svet, predstavila Rina K.

Rina K se bo predstavila s pesmijo Svet.Foto: Jadran Rusjan

V prostem času rada potuje in spoznava bližnje in tudi daljne dežele, kar predvsem v zadnjih letih zaznamuje njeno ustvarjanje; v tem obdobju je nastala pesem Sistem. Tudi letos ni počitka, s skupino Sweet Peak namreč pripravljajo prijetno pesem za poletne dni. Nekajkrat sta na »teren« krenila s kitaristom Matejem Čemažarjem, ki obožuje sedemdeseta in jazzovski zvok. Med drugim sta nastopila tudi v Prulčku in nazadnje v Čin Činu v Tobačni. Ker je v zadnjem času izdala že kar nekaj pesmi, načrtuje izdajo albuma s skladbami v akustični obliki.

Rina K je pevka in tekstopiska, aktivna od  leta 2013 dalje, zadnja štiri leta pod okriljem založbe Dallas. Prav zaradi udeležbe pri festivalu Melodije morja in sonca 2016 so s skladbo Življenje je prestiž zakorakali tudi na glasbene lestvice. Ljudje so jo toplo sprejeli in si jo požvižgujejo še danes.

Tokrat na festival prijavlja pesem Svet, v kateri prepeva o vsakdanjosti, prežeti s pustolovskim duhom in ravno pravo mero igrivosti. Tokrat je sodelovala z izkušenim producentom Svenom Gleđo, melodične kitarske vložke pa je prispeval mladi nadobudni kitarist Jan Jakovljev. Pesem so tako ustvarile kar tri generacije. Rina K sodeluje tudi z drugimi izvajalci in spoznava najrazličnejše kulture. Leta 2017 sta z Emkejem posnela prav tako sončno in morsko obarvano balado Mariachi.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.11.2019

Denis Trap v videu ponazoril, kaj lepega se mu dogaja po zmagi

1.11.2019

Kako sledite šestemu čutu? Skozi zgodbo odgovor ponuja Eva Hren

31.10.2019

Zmagoslavje za glasbenico FeNSa ter prvo mesto v Bolgariji

26.10.2019

70. izbor Sanremo 2020 bo vodil Amadeus; glasbeniki so še uganka

9.10.2019

Ljubljana Vocal Festival bo letos 'po evrovizijsko' obeležil 13. rojstni dan

Facebook

Twitter