MMS 2018: Skupna Proteus stavi na festivalskem odru na 'odklop'

14. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni festival Melodije morja in sonca 2018, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Žreb je skupini skupini Proteus dodelil za nastop zaporedno številko štiri ...

Skupina Proteus stavi na pesem Odklop.Foto: Alesh Maatko

Poslušalci in radio postaje podpirajo njihovo glasbo in so njihov pozitivizem vzljubili takoj, ko so se pojavili na slovenski glasbeni sceni. Trenutno pripravljajo prvi album, ki naj bi izšel še pred poletjem. Člani: vokal, klavir, ukulele: Polona Bizjak – Pikaja; trobenta: Andrej Štrekelj; kitara: Matjaž Dajčar; kontrabas: Ilj Pušnik; bobni: Primož Podobnik.

Skupina Proteus je glasbena zasedba profesionalnih glasbenikov, ki so se s tem sestavom odločili, da se poklonijo slovenskemu jeziku. Igrajo pretežno avtorske skladbe, prevajajo jazz standarde in preoblačijo slovensko že slišano glasbo. Njihov žanr izhaja iz jazz osnove, vendar so z besedili, izbiro inštrumentov in stilom glasbo približali publiki, je zelo poslušljiva, besedila pa so iskrena, piše jih pevka in se trudi, da z njimi deli svoje zgodbe, ki so hkrati zgodbe vseh nas. Ob izidu singla Drugačen svet (2016) so se povzpeli na 1. mesto lestvice Top Slovenija Radia MB, njihov Prvi vtis pa se je v 2017 spet povzpel na vrh lestvice.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

12.3.2019

Želite barvito živeti sanje s Slovensko noto 2019?

11.3.2019

MMS 2019: 6. julija bo zaživelo 14 novih melodij morja in sonca

25.2.2019

Septembra bomo slišali deset novih popevk, RTV že vabi k sodelovanju

21.2.2019

Tradicionalna Poletna noč bo letos posvečena izjemni Marjani Deržaj

10.2.2019

Sanremo 2019 je osvojil Mahmood, ki bo zastopal Italijo na ESC

Facebook

Twitter