MMS 2018: Skupna Proteus stavi na festivalskem odru na 'odklop'

14. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni festival Melodije morja in sonca 2018, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Žreb je skupini skupini Proteus dodelil za nastop zaporedno številko štiri ...

Skupina Proteus stavi na pesem Odklop.Foto: Alesh Maatko

Poslušalci in radio postaje podpirajo njihovo glasbo in so njihov pozitivizem vzljubili takoj, ko so se pojavili na slovenski glasbeni sceni. Trenutno pripravljajo prvi album, ki naj bi izšel še pred poletjem. Člani: vokal, klavir, ukulele: Polona Bizjak – Pikaja; trobenta: Andrej Štrekelj; kitara: Matjaž Dajčar; kontrabas: Ilj Pušnik; bobni: Primož Podobnik.

Skupina Proteus je glasbena zasedba profesionalnih glasbenikov, ki so se s tem sestavom odločili, da se poklonijo slovenskemu jeziku. Igrajo pretežno avtorske skladbe, prevajajo jazz standarde in preoblačijo slovensko že slišano glasbo. Njihov žanr izhaja iz jazz osnove, vendar so z besedili, izbiro inštrumentov in stilom glasbo približali publiki, je zelo poslušljiva, besedila pa so iskrena, piše jih pevka in se trudi, da z njimi deli svoje zgodbe, ki so hkrati zgodbe vseh nas. Ob izidu singla Drugačen svet (2016) so se povzpeli na 1. mesto lestvice Top Slovenija Radia MB, njihov Prvi vtis pa se je v 2017 spet povzpel na vrh lestvice.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.7.2018

Manca Špik se je zaročila kar v zgodbi Kjer pomol poljubi morje

16.7.2018

Kaj je po zmagi povedala Lea Sirk? Nekoč poraženka, danes zmagovalka

15.7.2018

38. festival Melodije morja in sonca je osvojila naša evrovizijka Lea Sirk

10.7.2018

MMS 2018: Drugi predstavitveni večer ponudil še pet glasbenikov

10.7.2018

MMS 2018: Skozi prvi predstavitveni večer spoznali pet glasbenikov

Facebook

Twitter