MMS 2018: Mila bo po Emi predstavila še poletno melodijo

14. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni festival Melodije morja in sonca 2018, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Pod številko pet se bo predstavila Mila.

Mila se bo predstavila z melodijo Jaz bi šla naprej.Foto: Alesh Maatko

Mila je izkušena glasbenica poljskih korenin, ki že deset let živi in ustvarja v Sloveniji. Na Poljskem je študirala klasični klavir in jazz vokal, sama tudi piše glasbo in besedila za pesmi. Sodelovala je z najbolj prepoznavnim glasbenim gledališčem v Varšavi, s Teatrom Studio Buffo, s katerim je nastopala po največjih odrih po celotni Poljski in tudi na poljski nacionalni televiziji TVP.

Mila je sicer tudi sama izkušena glasbena avtorica, a je tokrat skladbo prepustila rokam priznanih slovenskih avtorjev; za glasbeni del je namreč poskrbel vsestranski Denis Horvat, besedilo pa je spisal Matevž Šalehar – Hamo. Kot kontinuacija uspešnega glasbenega sodelovanja je nastala še pesem Jaz bi šla naprej. Istočasno v elitnem varšavskem studiu Black Kiss Records pripravlja tudi svoj prvi avtorski album, ki ga je napovedala s skladbo Unloved. Za skladbo je tudi posnela istoimenski videospot.

Po selitvi v Slovenijo je Mila nastopala v oddajah Hri Bar, bila pa je tudi pevka hišnega banda v oddaji Spet doma. Obenem je nastopala na številnih dogodkih s svojimi kompozicijami in priredbami, preizkusila se je tudi kot manekenka. Leta 2015 je nastopala v oddaji The Voice of Poland, njena glasbena mentorica je bila na Poljskem zelo priznana glasbenica, Edyta Górniak, poljska evrovizijska predstavnica 1994.

S februarjem je svoje glasbeno udejstvovanje v Sloveniji nadgradila s prvim singlom v slovenskem jeziku, in sicer z domiselno in udarno skladbo Svoboda, s katero se je udeležila tudi predizbora Eme 2018. Pesem je postala ena od najbolj predvajanih pesmi na radijskih valovih, aprila je bila izbrana za Popevko tedna na Valu 202.

Milo smo spoznali že na odru EME 2018.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

1.10.2018

Resnica večkrat boli, pravi Nastja Gabor, ki bo kmalu postala mamica

29.9.2018

Nika Zorjan iskrena, drugačna, a preprosta – takšna, kot je ljubezen

28.9.2018

Andražev stari most je resnično obstajal; bil je preprost in lesen

25.9.2018

Zakaj je bila Anabel na Popevki 10 kilogramov težja, kot običajno?

23.9.2018

Alex Volasko osvojil Popevko 2018

Facebook

Twitter