MMS 2018: Kaj se ne da s Kalamari?

14. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni festival Melodije morja in sonca 2018, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Tokrat se kot zadnji predstavljali glasbeni Kalamari (Z mano se ne da).

Kalamari se bodo predstavili kot zadnji po vrsti.Foto: Alesh Maatko

Zadnja tri leta z novim pevcem

Zadnjih nekaj let se primorski Kalamari napajajo z energijo karizmatičnega frontmana in pevca. Darjan Gržina je svežino v skupino prinesel z letom 2015, tudi kot vsestranski glasbenik in avtor z nekaj manj kot 20 letnimi mednarodnimi glasbenimi izkušnjami.

Skupaj s kitaristom in ustanovnim članom Matjažem Švagljem uspešno vodita Kalamare na glasbenih in festivalskih  tirih.

Zasedba Kalamari je v svojem več kot 20-letnem delovanju izdala osem avtorskih albumov in nanizala kup uspešnic. Med najbolj prepoznavne nedvomno sodijo Dobra vila, S tabo držim, Angelca, Sveže vrtnice in V vetru rdečih zastav, za katero so na Slovenski popevki prejeli nagrado občinstva in nagrado za besedilo. Sodelovali so na številnih festivalih in bili nagrajeni za skladbe Zadnja šansa, Preden zaspi, Kup besed, itd. Z zmago na Emi 2010 pa so tako rekoč pometli s konkurenco in prepričljivo zmagali s skladbo Narodnozabavni rock. Trenutno zaključujejo svoj že deveti studijski album, na katerem bodo nove, že znane skladbe različnih glasbenih zvrsti in ga lahko pričakujemo že letošnjo jesen. Kalamari so še posebej ponosni na svoje nastope v živo še največ zaradi prepoznavnega in ubranega troglasnega petja, kateri jim daje svojevrsten pečat.

Kalamari so se na odru MMS že predstavili.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.7.2018

Manca Špik se je zaročila kar v zgodbi Kjer pomol poljubi morje

16.7.2018

Kaj je po zmagi povedala Lea Sirk? Nekoč poraženka, danes zmagovalka

15.7.2018

38. festival Melodije morja in sonca je osvojila naša evrovizijka Lea Sirk

10.7.2018

MMS 2018: Drugi predstavitveni večer ponudil še pet glasbenikov

10.7.2018

MMS 2018: Skozi prvi predstavitveni večer spoznali pet glasbenikov

Facebook

Twitter