MMS 2018: Bogdan je pesem Kanela napisal v času žalovanja

14. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni festival Melodije morja in sonca 2018, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Kot drugi po vrsti bo na veliki oder stopil Bogdan, ki stavi na pesem Kanela ...

Bogdan stavi na pesem Kanela.Foto: Alesh Maatko

Bogdan kot nepoboljšljiv romantik

Pesem, ki jo je prijavil na razpis MMS, kot pravi, je napisal v času žalovanja. Žaloval je za Kanelo ter z močnimi, mešanimi občutki napisal besedilo in glasbo.

»Na tej točki sem začel pisati glasbo in tekste in ugotovil, da se najbolj razbremenim v življenju s tem, da ustvarjam svojo glasbo in pišem iz sebe in iz svojih občutkov. S to pesmijo se poslavljam od Kanele in od starega načina življenja. Ker sem nepoboljšljiv romantik si želim to pesem zapeti in deliti pred domačim ter širšim občinstvom,« je zapisal Bogdan.

Bogdan je po končani srednji zdravstveni šoli študiral bobne na konservatoriju za glasbo (smer jazz in pop) v Celovcu. Po dveh letnikih je zapustil študij in skupaj z Juretom Lesarjem ustanovil obalno skupino Eskobars. Po izidu dveh plošč pri založbi Dallas Records so ustvarjanje in sodelovanje prekinili. Poleg aktivnega ukvarjanja z glasbo (nastopi, sodelovanja, snemanja ...) je delal v očetovem lokalu Kanela bar. Na Obali in drugod po Sloveniji je kot bobnar sodeloval s priznanimi slovenskimi in nekaterimi tujimi glasbeniki in avtorji ter drugimi znanimi izvajalci, avtorji ter producenti kot so: Anika Horvat, Ali-en, Neisha, Klemen Klemen, Vlado Kreslin, Jani Hace, Sašo Fajon, Dejan Radičevič, Rambo Amadeus, Aki Rahimovski, Chris Jagger in še nekaterimi. V zadnjih dveh letih, torej od oktobra 2016, se je odmaknil iz domačega okolja. V temu času so tudi njegovi starši neslavno izgubili lokal, kjer je delal, odraščal, se učil in nastopal. Ob njegovi odsotnosti se je posvetil samemu sebi, osebnostni rasti ter začel skladati glasbo.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

12.3.2019

Želite barvito živeti sanje s Slovensko noto 2019?

11.3.2019

MMS 2019: 6. julija bo zaživelo 14 novih melodij morja in sonca

25.2.2019

Septembra bomo slišali deset novih popevk, RTV že vabi k sodelovanju

21.2.2019

Tradicionalna Poletna noč bo letos posvečena izjemni Marjani Deržaj

10.2.2019

Sanremo 2019 je osvojil Mahmood, ki bo zastopal Italijo na ESC

Facebook

Twitter