MMS 2018: Ana Štokelj o ljubezni

14. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni festival Melodije morja in sonca 2018, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Kot predzadnja bo na festivalski oder stopila mlada glasbenica Ana Štokelj.

Ana Štokelj bo zapela pesem Lahko bi mi povedal (da me nimaš rad).Foto: Alesh Maatko

Širši javnosti se je prvič predstavila leta 2012 na mednarodnem festivalu mladih glasbenikov FeNS s svojo prvo avtorsko skladbo Glasba me prevzame. Omenjeni pesmi je nato dodala še štiri avtorske pesmi K tebi vleče me srce, Midva sva zaljubljena, Jaz potrebujem te ter Nevesta, za katero je posnela tudi videospot. Zadnji dve leti se v petju izpopolnjuje pri Lei Sirk.

24-letna Ana Štokelj prihaja s Planine, vasi v Vipavski dolini, ki jo obdajajo vinogradi ter nasadi marelic in češenj. Trenutno zaključuje študij na Pedagoški fakulteti v Kopru. Že kot otrok je začutila močno vez z glasbo, tako da je kot 5-letna deklica začela peti v otroškem pevskem zboru. Med obiskovanjem osnovne šole se je pridružila šolskemu pevskemu zboru, svoje glasbeno ustvarjanje pa je razširila še na igranje klavirske harmonike in kitare. Po končani osnovni šoli se je želja po pevskem ustvarjanju še povečala, zato je svoje petje začela izpopolnjevati pri Damjani Golavšek, ki je pri učenju petja nanjo prenaša svojo pozitivno karizmo.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.2.2019

Tradicionalna Poletna noč bo letos posvečena izjemni Marjani Deržaj

10.2.2019

Sanremo 2019 je osvojil Mahmood, ki bo zastopal Italijo na ESC

7.2.2019

Lahko Il Volo s pesmijo Musica che resta znova osvoji Sanremo?

4.2.2019

Čas je za 69. izbor Sanremo 2019

18.1.2019

Slovenska nota 2019: priložnost za neuveljavljene pevce in pevke

Facebook

Twitter