MMS 2017: Za ljubezen sta potrebna dva, pravita Daniel in Andreja

Na že 37. festivalu Melodije morja in sonca 2017 se bo v portoroškem Avditoriju 8. julija predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi tokrat na Evrovizija.com. Med drugim Daniela in Andrejo, ki bosta prepevala o ljubezni ...

Daniel Rampre in Andreja ČamernikFoto: Alesh Maatko

Preskočila je iskrica

Glasbeni duet se je pričel kmalu potem ko je pred štirimi leti ravno v Portorožu med njima preskočila ljubezenska iskrica. Poznala sta se sicer že prej, ker pa sta bila oba samska, sta hitro združila njuno podobno razmišljanje o glasbi in ugotovila, da sta za ljubezen potrebna dva, kot je naslov njune pesmi, s katero sta se prijavila na razpis za 37. festival Melodije morja in sonca 2017.

Daniel Rampre se je rodil 20. maja 1957 v Kranju. Glasba ga spremlja že praktično vse življenje. V najstniških letih je sodeloval pri raznih pop glasbenih skupinah, v katerih je nastopil kot klaviaturist in pevec. Z enaindvajsetimi leti je nastopil profesionalno glasbeno pot s skupinami Paradox, trio Gu-Gu in še nekaterimi, s katerimi je igral in prepeval tako v Sloveniji, kot tudi v Švici, Franciji in Hrvaški. Kasneje (zadnjih 15 let) je svojo glasbeno pot nadaljeval kot One man band in imel približno sto nastopov na leto. Posnel je tudi nekaj avtorskih skladb, ki jih je mogoče slišati na nekaterih radijskih postajah. Pred sedmimi leti je kot pevec uspešno nastopil s pesmimi Joa Cockerja na odmevnem TV šovu, zato se ga je nekako prijel tudi vzdevek 'slovenski Joe Cocker'.

Andreja Čamernik je rojena 22. maja 1963 v Ljubljani. Na slovenski glasbeni sceni je že več kot trideset let. V preteklosti je sodelovala predvsem z narodno-zabavnimi ansambli: Rž, Kolovrat, Mesečniki in še nekaterimi. V veliko veselje ji je bilo sodelovanje z ansamblom Bratov Avsenik, s katerim je kot solistka posnela pesem Če bližnjega rad imaš. Kot spremljevalni vokal je bila pri mnogih studijskih projektih slovenskih pop pevcev in skupin: Vlado Pilja, Miran Rudan, Čuki, Zaklonišče prepev a… Bila je tudi voditeljica mnogih televizijskih glasbenih oddaj in glasbenih festivalov. Kot radijska moderatorka je že vrsto let zaposlena na lokalnem radiu Sora v Škofji Loki.

Andreja Čamernik in Daniel Rampre pojeta pod številko devet.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.7.2018

Manca Špik se je zaročila kar v zgodbi Kjer pomol poljubi morje

16.7.2018

Kaj je po zmagi povedala Lea Sirk? Nekoč poraženka, danes zmagovalka

15.7.2018

38. festival Melodije morja in sonca je osvojila naša evrovizijka Lea Sirk

10.7.2018

MMS 2018: Drugi predstavitveni večer ponudil še pet glasbenikov

10.7.2018

MMS 2018: Skozi prvi predstavitveni večer spoznali pet glasbenikov

Facebook

Twitter