MMS 2017: Na kaj stavita Vivjana in Robert Vatovec Music Team?

Na že 37. festivalu Melodije morja in sonca 2017 se bo v portoroškem Avditoriju 8. julija predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi tokrat na Evrovizija.com. Kot deseta po vrsti bosta na veliki oder stopila Vivjana in Robert Vatovec Music Team. Skupaj bosta predstavila pesem Addio, amore mio.

Vivjana in Robert Vatovec Music TeamFoto: Alesh Maatko

Robert Vatovec je koprski pianist, skladatelj in aranžer. Od leta 2003 vodi svoj Robert Vatovec Big Band. V preteklosti je sodeloval z nekaterimi vidnimi imeni slovenske in tudi bivše, jugoslovanske glasbene scene, kot so Josipa Lisac, Massimo Savić, Drago Mlinarec, Vlado Kreslin, Drago Mislej Mef, Marko Brecelj in drugi. Znan je po tem, da odkriva mlade in nove talente. Od leta 2007 sodeluje s pevko Vivjano za katero je napisal celotno glasbo in velik del besedila na že omenjenem albumu Ti in jaz. Robert Vatovec je napisal tudi skladbo Addio, amore mio, ki se bo letos potegovala za veliko nagrado MMS.

Vivjana Babič Martucci, z umetniškim imenom Vivjana, je primorska pevka, rojena v Kopru. Z glasbo se ukvarja od leta 2007, ko je začela pet v koprskem Robert Vatovec Big Bandu in katerega članica je še danes. Vivjana (še) ni splošno priznana slovenska pevka, je pa prav gotovo ena najperspektivnejših. Številni njeni nastopi, z že omenjenim RVBB, kakor tudi v manjših zasedbah, v duetih s klavirjem, to potrjujejo.

Pred kratkim je Vivjana izdala prvenec, zgoščenko z naslovom Ti in jaz, za katerega je glasbo napisal v celoti Robert Vatovec, s katerim intenzivno sodeluje. Sorazmerno z izdajo omenjenega avtorskega prvenca, se je Vivjani v zadnjem času začela popularnost dvigat, tako, da za marsikoga ni več neznanka.

Vivjana ima zelo razpoznaven glas, ki ga s pridom uporablja tako v jazz repertoarju, kakor v pop rocku ali funku ... Občinstvo ji je na vsakem nastopu zelo naklonjeno.

Robert Vatovec Music Team je fleksibilna obalna glasbena formacija, ki jo vodi primorski glasbenik Robert Vatovec. V njej nastopajo nekateri vidni in izkušeni glasbeniki kot so Marjan Ogrin, Damjan Paljk, Taljub Lapanje-Lape, Edi Meola, Goran Moskovski in drugi.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.7.2018

Manca Špik se je zaročila kar v zgodbi Kjer pomol poljubi morje

16.7.2018

Kaj je po zmagi povedala Lea Sirk? Nekoč poraženka, danes zmagovalka

15.7.2018

38. festival Melodije morja in sonca je osvojila naša evrovizijka Lea Sirk

10.7.2018

MMS 2018: Drugi predstavitveni večer ponudil še pet glasbenikov

10.7.2018

MMS 2018: Skozi prvi predstavitveni večer spoznali pet glasbenikov

Facebook

Twitter