MMS 2017: Klepač in Gustinčič znova na velikem festivalskem odru

Na že 37. festivalu Melodije morja in sonca 2017 se bo v portoroškem Avditoriju 8. julija predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi tokrat na Evrovizija.com. Trinajsta po vrsti se bosta letos predstavila Klepač in Gustinčič, in sicer s pesmijo Moje oči.

Klepač in Gustinčič sta izžrebala številko trinajst.Foto: Alesh Maatko

Vsa Slovenija pa ga je spoznala kot zmagovalca prve sezone oddaje Znan obraz ima svoj glas. Tomaž je poročen z Barbaro in oče Juretu in Ani. Je pevec pri skupini Sixtynine in radijski voditelj. V prostem času je voditelj dogodkov, moderator, animator.

In kdo sploh sta Klepač in Gustinčič? Tomaž Klepač ima za seboj 20 let radijskega ustvarjanja in ravno toliko let je bil glavni vokal pri glasbeni skupini Delirium, s katero so posneli tri studijske albume. Je soavtor dvajsetih otroških TV oddaj (Potujoči škrat), po vsej Sloveniji pa že leta in leta z avtorskimi predstavami animira otroke. Svojo prepoznavnost je povečal kot igralec in soavtor v komediji, Bruno in Giordano v kvizu: Lepo je biti star.

(Klepač in Gustinčič na festivalu MMS 2015 (2. mesto).Foto: Alesh Maatko

Iztok Gustinčič je bil deset let basist in glavni vokal pri glasbeni skupini Sons. Preizkusili so se že na MMS-u, kjer so dvakrat nastopili, Enkrat so prejeli nagrado strokovne žirije za najboljšo pesem Ne bom se vdal (bil je soavtor besedila in glasbe). Nastopili pa so tudi na festivalu Slovenska popevka (Mostovi), in sicer z Alenko Gotar. Izdali so dva studijska albuma. S Tomažem sta soustvarila uspešno gledališko prestavo Bruno in Giordano. Že deset let je glavni vokal pri elektronskem projektu - Secret Disco. Iztok je radijski voditelj, v prostem času pa organizira koncerte, elektronske dogodke, festivale, povezuje dogodke, je moderator in animator.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.10.2017

Katero festivalsko uspešnico so prelevili v 'a capella' preobleko?

6.10.2017

Glavno besedo pri sanremskemu festivalu bo imel Claudio Baglioni

13.8.2017

Glasbeni festival FeNS odskočna deska za mnoga mlada grla

25.7.2017

Da je Blejski zlati mikrofon vse bolj uspešen, je zaslužen Raayev oče

22.7.2017

Na festivalu Marco Polo Fest slavila tudi slovenska pevka Vanja Kuštrin

Facebook

Twitter