MMS 2017: Kdo se skriva za imenom Rok in Rokovnjači?

Na že 37. festivalu Melodije morja in sonca 2017 se bo v portoroškem Avditoriju 8. julija predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi tokrat na Evrovizija.com. Tretji po vrsti bodo pesem Ob morju zapeli Rok in Rokovnjači.

Rok LunačekFoto: Boštjan Tacol

Rok in Rokovnjači je nova glasbena zasedba in sveže popotovanje kantavtorja Roka Lunačka, ki pa je potrebovalo svoj čas. Pravzaprav veliko časa; in kot pravi sam, je očitno na najboljše stvari res treba čakati. Rok Lunaček je največ svojega glasbenega življenja preživel kot vodilni akter in avtor v bendu Flirrt, poleg tega pa je sodeloval in pisal besedila za skoraj vsa velika imena v slovenski glasbi. Od pop hitov, pa vse do manj znanih, bolj subtilnih glasbenih projektov, v katerih po njegovih besedah najbolj pride do izraza njegova duša.

Rok & Rokovnjači so Rok Lunaček (glas, kitara), Blaž Hribar (kitara), Jure Tori (harmonika), Matjaž Ravnikar (klavir), in še mnogi drugi, ki so vitalni del projekta, pa še niti ne vedno, da so zraven.

V zadnjih sedmih letih je Rok Lunaček spisal več kot sedemdeset besedil, ki se razpenjajo med poezijo, zgodbe odraslih otrok, pa vse do hudomušnih tekstov, ki so največkrat refleksija povprečnega vsakdana povprečnega človeka, ki se mu godi nadpovprečna krivica. Vse to bo zbrano na dvojnem albumu, ki je v pripravi in je planiran za leto 2018 in bo vseboval malo morje avtorskih skladb.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.11.2019

Denis Trap v videu ponazoril, kaj lepega se mu dogaja po zmagi

1.11.2019

Kako sledite šestemu čutu? Skozi zgodbo odgovor ponuja Eva Hren

31.10.2019

Zmagoslavje za glasbenico FeNSa ter prvo mesto v Bolgariji

26.10.2019

70. izbor Sanremo 2020 bo vodil Amadeus; glasbeniki so še uganka

9.10.2019

Ljubljana Vocal Festival bo letos 'po evrovizijsko' obeležil 13. rojstni dan

Facebook

Twitter