MMS 2017: Primorski kantavtor Aleksander Novak o mestu rož

Na že 37. festivalu Melodije morja in sonca 2017 se bo v portoroškem Avditoriju 8. julija predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi tokrat na Evrovizija.com. Kot enajsti po vrsti se bo s pesmijo Mesto rož predstavil Aleksander Novak, ki je zapel tudi na letošnjem festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe.

Aleksander Novak se bo predstavil kot enajsti po vrsti.Foto: Alesh Maatko

Glasbenik opozarja na drugačnost in podaja roko vsem, ki bi radi izboljšali svet, pa ne vedo, kako. Kar najbolj se skuša potruditi pri podajanju misli o tem, da je treba iti naprej tudi takrat, ko se zdi vse izgubljeno.

Aleksander Novak piše svoje skladbe od konca osnovne šole. Vsakič znova se potrudi, da so posebne. In pravi, da ni težko. Močna slabovidnost ga spremlja od rojstva, kar mu je osebno vedno dalo še dodaten zagon za življenje, izžarevanje nečesa drugačnega in upa pristnega. Poleg tega Koprčan veliko igra tudi na ulici, raziskuje ljudi in jih opazuje kako reagirajo na besede. Čeprav jih ne vidi, čuti njihove reakcije.

V začetku letošnjega leta je Koprčan, ki pripravlja že svoj tretji album, predstavil skladbo Zlata, ki je naletela na krasne odzive, prav tako pa je bilo s skladbo Dotik star Ljubljane, ki jo je predstavil na festivalu Popevka (Dnevi slovenske zabavne glasbe) in zanjo posnel tudi video spot.

Aleksander se je predstavil na letošnji popevki.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.10.2017

Katero festivalsko uspešnico so prelevili v 'a capella' preobleko?

6.10.2017

Glavno besedo pri sanremskemu festivalu bo imel Claudio Baglioni

13.8.2017

Glasbeni festival FeNS odskočna deska za mnoga mlada grla

25.7.2017

Da je Blejski zlati mikrofon vse bolj uspešen, je zaslužen Raayev oče

22.7.2017

Na festivalu Marco Polo Fest slavila tudi slovenska pevka Vanja Kuštrin

Facebook

Twitter