MMS 2017: Primorski kantavtor Aleksander Novak o mestu rož

Na že 37. festivalu Melodije morja in sonca 2017 se bo v portoroškem Avditoriju 8. julija predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi tokrat na Evrovizija.com. Kot enajsti po vrsti se bo s pesmijo Mesto rož predstavil Aleksander Novak, ki je zapel tudi na letošnjem festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe.

Aleksander Novak se bo predstavil kot enajsti po vrsti.Foto: Alesh Maatko

Glasbenik opozarja na drugačnost in podaja roko vsem, ki bi radi izboljšali svet, pa ne vedo, kako. Kar najbolj se skuša potruditi pri podajanju misli o tem, da je treba iti naprej tudi takrat, ko se zdi vse izgubljeno.

Aleksander Novak piše svoje skladbe od konca osnovne šole. Vsakič znova se potrudi, da so posebne. In pravi, da ni težko. Močna slabovidnost ga spremlja od rojstva, kar mu je osebno vedno dalo še dodaten zagon za življenje, izžarevanje nečesa drugačnega in upa pristnega. Poleg tega Koprčan veliko igra tudi na ulici, raziskuje ljudi in jih opazuje kako reagirajo na besede. Čeprav jih ne vidi, čuti njihove reakcije.

V začetku letošnjega leta je Koprčan, ki pripravlja že svoj tretji album, predstavil skladbo Zlata, ki je naletela na krasne odzive, prav tako pa je bilo s skladbo Dotik star Ljubljane, ki jo je predstavil na festivalu Popevka (Dnevi slovenske zabavne glasbe) in zanjo posnel tudi video spot.

Aleksander se je predstavil na letošnji popevki.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.2.2018

Adijo Dnevi slovenske zabavne glasbe; vrača se Slovenska popevka

11.2.2018

Zmagovalna skladba Sanrema 2018 buri duhove; je pesem res plagiat?

11.2.2018

Zmagoslavje za Sanremo 2018; v Lizbono potujeta Ermal in Fabrizio

18.10.2017

Katero festivalsko uspešnico so prelevili v 'a capella' preobleko?

6.10.2017

Glavno besedo pri sanremskemu festivalu bo imel Claudio Baglioni

Facebook

Twitter