MMS 2017: Primorski kantavtor Aleksander Novak o mestu rož

Na že 37. festivalu Melodije morja in sonca 2017 se bo v portoroškem Avditoriju 8. julija predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi tokrat na Evrovizija.com. Kot enajsti po vrsti se bo s pesmijo Mesto rož predstavil Aleksander Novak, ki je zapel tudi na letošnjem festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe.

Aleksander Novak se bo predstavil kot enajsti po vrsti.Foto: Alesh Maatko

Glasbenik opozarja na drugačnost in podaja roko vsem, ki bi radi izboljšali svet, pa ne vedo, kako. Kar najbolj se skuša potruditi pri podajanju misli o tem, da je treba iti naprej tudi takrat, ko se zdi vse izgubljeno.

Aleksander Novak piše svoje skladbe od konca osnovne šole. Vsakič znova se potrudi, da so posebne. In pravi, da ni težko. Močna slabovidnost ga spremlja od rojstva, kar mu je osebno vedno dalo še dodaten zagon za življenje, izžarevanje nečesa drugačnega in upa pristnega. Poleg tega Koprčan veliko igra tudi na ulici, raziskuje ljudi in jih opazuje kako reagirajo na besede. Čeprav jih ne vidi, čuti njihove reakcije.

V začetku letošnjega leta je Koprčan, ki pripravlja že svoj tretji album, predstavil skladbo Zlata, ki je naletela na krasne odzive, prav tako pa je bilo s skladbo Dotik star Ljubljane, ki jo je predstavil na festivalu Popevka (Dnevi slovenske zabavne glasbe) in zanjo posnel tudi video spot.

Aleksander se je predstavil na letošnji popevki.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.7.2018

Manca Špik se je zaročila kar v zgodbi Kjer pomol poljubi morje

16.7.2018

Kaj je po zmagi povedala Lea Sirk? Nekoč poraženka, danes zmagovalka

15.7.2018

38. festival Melodije morja in sonca je osvojila naša evrovizijka Lea Sirk

10.7.2018

MMS 2018: Drugi predstavitveni večer ponudil še pet glasbenikov

10.7.2018

MMS 2018: Skozi prvi predstavitveni večer spoznali pet glasbenikov

Facebook

Twitter