Majo Založnik in Duncana Kamakano združila letošnja Ema

Da glasba združuje različne kulture, je sporočilo, ki nam je vsem nam že dolgo znano. Prav to pa sta – v slovensko havajski navezi – z zadnjim sodelovanjem dokazala Maja Založnik in Duncan Kamakana, in sicer v dvojni priredbi skladb Million Reasons ter Stay With Me.

Duncan Kamakana in Maja ZaložnikFoto: Promo foto

Maje Založnik ni potrebno posebej predstavljati. S svojim glasom je navduševala in osvojila srca poslušalcev tako v Sloveniji, kot v tujini. Preizkusila se je v različnih glasbenih šovih (Popstar, Bodi idol, Supernova, Misija Evrovizija, Slovenija ima talent, X Factor), med zadnje, vidnejše uspehe, pa šteje tudi nastop v talent šovu The Voice of Germany, kjer s priredbami, kot so You're Nobody 'Til Somebody Loves You, Maps, ter I Just Want To Make Love To You, še slehernega poslušalca ni pustila ravnodušnega, niti Samuja Haberja, pevca skupine Sunrise Avenue, ki je bil v času njenega sodelovanja v šovu tudi njen mentor.

Ko je bil Duncan v Sloveniji, med pripravami za nastop s Katayo na Emi 2017, sva prišla na idejo, da posnameva priredbo. Tudi on je bil del šova The Voice v Združenih državah, kot sem bila jaz v Nemčiji. To naju je še bolj zbližalo, tako da sva se dogovorila, da nekaj posnameva, seveda s pomočjo producenta Tima Žibrata, ki je skupaj z Duncanom naredil celoten aranžma pesmi. Kot zanimivost lahko povem, da gre za dvojno priredbo, ki jih v Sloveniji nismo tako zelo vajeni. In vesela sem, da smo, poleg skladbe Stay With Me vpletli še pesem Million Reasons ki mi je v zadnjem času izredno ljuba.

Maja Založnik

Četudi Havajec, pa tudi glasbenik Duncan Kamakana ni ime, za katero slovenska glasbena publika še ne bi slišala. Tudi sam je leta 2013 tekmoval v šovu The Voice of USA, le pred nekaj tedni pa se je, skupaj z našo pevko Katayo, boril za zmago na izboru, ki izbira slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije, Ema 2017, s skladbo Are You There, ko sta na oder Gospodarskega razstavišča dostavila pravljični nastop v slogu Disneyja. Na istem glasbenem odru pa je stala tudi Založnikova, ki je Katayi in Duncanu nudila glasovno podporo v vlogi spremljevalne vokalistke.

»In tukaj se je pojavila najina ideja o skupnem projektu,« pravi temnolasa pevka Maja Založnik, ki sedaj premierno, skupaj z Duncanom, predstavlja dvojno priredbo dveh močnih uspešnic v zadnjem času, in sicer Stay With Me Sama Smitha ter Million Reasons Lady Gaga.

Duncan Kamakana, Kataya ter Maja Založnik na Emi 2017Foto: Promo foto
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.6.2018

Grammyjevi nagrajenci plačali poravnavo Janu Plestenjaku

20.6.2018

Kako si plesna zvezda Gašper Rifelj predstavlja Hotel za dva?

19.6.2018

Brendi se je znal z glasbo dotakniti predvsem preprostih ljudi

18.6.2018

Vroči Kubanec Lazaro Zumeta, član ekipe Tanje Žagar, vabi na kopanje

14.6.2018

To je novi izdelek, ki ga je Šank Rock posnel kar s pametnim telefonom

Facebook

Twitter