Majo Založnik in Duncana Kamakano združila letošnja Ema

Da glasba združuje različne kulture, je sporočilo, ki nam je vsem nam že dolgo znano. Prav to pa sta – v slovensko havajski navezi – z zadnjim sodelovanjem dokazala Maja Založnik in Duncan Kamakana, in sicer v dvojni priredbi skladb Million Reasons ter Stay With Me.

Duncan Kamakana in Maja ZaložnikFoto: Promo foto

Maje Založnik ni potrebno posebej predstavljati. S svojim glasom je navduševala in osvojila srca poslušalcev tako v Sloveniji, kot v tujini. Preizkusila se je v različnih glasbenih šovih (Popstar, Bodi idol, Supernova, Misija Evrovizija, Slovenija ima talent, X Factor), med zadnje, vidnejše uspehe, pa šteje tudi nastop v talent šovu The Voice of Germany, kjer s priredbami, kot so You're Nobody 'Til Somebody Loves You, Maps, ter I Just Want To Make Love To You, še slehernega poslušalca ni pustila ravnodušnega, niti Samuja Haberja, pevca skupine Sunrise Avenue, ki je bil v času njenega sodelovanja v šovu tudi njen mentor.

Ko je bil Duncan v Sloveniji, med pripravami za nastop s Katayo na Emi 2017, sva prišla na idejo, da posnameva priredbo. Tudi on je bil del šova The Voice v Združenih državah, kot sem bila jaz v Nemčiji. To naju je še bolj zbližalo, tako da sva se dogovorila, da nekaj posnameva, seveda s pomočjo producenta Tima Žibrata, ki je skupaj z Duncanom naredil celoten aranžma pesmi. Kot zanimivost lahko povem, da gre za dvojno priredbo, ki jih v Sloveniji nismo tako zelo vajeni. In vesela sem, da smo, poleg skladbe Stay With Me vpletli še pesem Million Reasons ki mi je v zadnjem času izredno ljuba.

Maja Založnik

Četudi Havajec, pa tudi glasbenik Duncan Kamakana ni ime, za katero slovenska glasbena publika še ne bi slišala. Tudi sam je leta 2013 tekmoval v šovu The Voice of USA, le pred nekaj tedni pa se je, skupaj z našo pevko Katayo, boril za zmago na izboru, ki izbira slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije, Ema 2017, s skladbo Are You There, ko sta na oder Gospodarskega razstavišča dostavila pravljični nastop v slogu Disneyja. Na istem glasbenem odru pa je stala tudi Založnikova, ki je Katayi in Duncanu nudila glasovno podporo v vlogi spremljevalne vokalistke.

»In tukaj se je pojavila najina ideja o skupnem projektu,« pravi temnolasa pevka Maja Založnik, ki sedaj premierno, skupaj z Duncanom, predstavlja dvojno priredbo dveh močnih uspešnic v zadnjem času, in sicer Stay With Me Sama Smitha ter Million Reasons Lady Gaga.

Duncan Kamakana, Kataya ter Maja Založnik na Emi 2017Foto: Promo foto
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

20.10.2017

Česa se Žiga Rustja spomninja se s skladbo Kralj zelenega peresa?

20.10.2017

Orleki odgovarjajo, kaj se dogaja za zastrtimi zavesami naših domov

20.10.2017

Pankrti so bili pomembni sokreatorji mladinske punkovse subkulture

20.10.2017

Skupina Big Foot Mama snema osmi studijski album

19.10.2017

Kje nakupujejo znani Slovenci?

Facebook

Twitter