Majo Založnik in Duncana Kamakano združila letošnja Ema

Da glasba združuje različne kulture, je sporočilo, ki nam je vsem nam že dolgo znano. Prav to pa sta – v slovensko havajski navezi – z zadnjim sodelovanjem dokazala Maja Založnik in Duncan Kamakana, in sicer v dvojni priredbi skladb Million Reasons ter Stay With Me.

Duncan Kamakana in Maja ZaložnikFoto: Promo foto

Maje Založnik ni potrebno posebej predstavljati. S svojim glasom je navduševala in osvojila srca poslušalcev tako v Sloveniji, kot v tujini. Preizkusila se je v različnih glasbenih šovih (Popstar, Bodi idol, Supernova, Misija Evrovizija, Slovenija ima talent, X Factor), med zadnje, vidnejše uspehe, pa šteje tudi nastop v talent šovu The Voice of Germany, kjer s priredbami, kot so You're Nobody 'Til Somebody Loves You, Maps, ter I Just Want To Make Love To You, še slehernega poslušalca ni pustila ravnodušnega, niti Samuja Haberja, pevca skupine Sunrise Avenue, ki je bil v času njenega sodelovanja v šovu tudi njen mentor.

Ko je bil Duncan v Sloveniji, med pripravami za nastop s Katayo na Emi 2017, sva prišla na idejo, da posnameva priredbo. Tudi on je bil del šova The Voice v Združenih državah, kot sem bila jaz v Nemčiji. To naju je še bolj zbližalo, tako da sva se dogovorila, da nekaj posnameva, seveda s pomočjo producenta Tima Žibrata, ki je skupaj z Duncanom naredil celoten aranžma pesmi. Kot zanimivost lahko povem, da gre za dvojno priredbo, ki jih v Sloveniji nismo tako zelo vajeni. In vesela sem, da smo, poleg skladbe Stay With Me vpletli še pesem Million Reasons ki mi je v zadnjem času izredno ljuba.

Maja Založnik

Četudi Havajec, pa tudi glasbenik Duncan Kamakana ni ime, za katero slovenska glasbena publika še ne bi slišala. Tudi sam je leta 2013 tekmoval v šovu The Voice of USA, le pred nekaj tedni pa se je, skupaj z našo pevko Katayo, boril za zmago na izboru, ki izbira slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije, Ema 2017, s skladbo Are You There, ko sta na oder Gospodarskega razstavišča dostavila pravljični nastop v slogu Disneyja. Na istem glasbenem odru pa je stala tudi Založnikova, ki je Katayi in Duncanu nudila glasovno podporo v vlogi spremljevalne vokalistke.

»In tukaj se je pojavila najina ideja o skupnem projektu,« pravi temnolasa pevka Maja Založnik, ki sedaj premierno, skupaj z Duncanom, predstavlja dvojno priredbo dveh močnih uspešnic v zadnjem času, in sicer Stay With Me Sama Smitha ter Million Reasons Lady Gaga.

Duncan Kamakana, Kataya ter Maja Založnik na Emi 2017Foto: Promo foto
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

9.1.2018

Zvezdnica muzikala Vesna, Flora Ema Lotrič, kmalu s prvim singlom

6.1.2018

Predin, Ditka, Narat in Mežek na Ljubljanskem gradu

10.1.2018

Aleksander Novak napoveduje svoj tretji studijski album

10.1.2018

Marsikdo je bil kdaj v življenju pretentan, pravi Miran Rudan

10.1.2018

Klemen Slakonja in Big Band RTV Slovenija v komediji presenečenj

Facebook

Twitter