Konec rusko-ukrajinske sage?

Po koncu letošnjega evrovizijskega festivala v Kijevu je Frank-Dieter Freiling. predsednik referenčne skupine, ki vodi vse, kar je v zvezi z evrosongom, v intervjujih za nemške medije, precej ostro napovedoval sankcije tako za gostitelje Ukrajino, kot tudi za Rusijo

Ukrajina je imela kar nekaj težav.Foto: Zajem zaslonske slike

Ukrajina naj bi bila odgovorna za zaplete, ker niso dovolili nastopa ruski predstavnici. Tej so ukrajinske oblasti odrekle vizum, ker je nastopila na polotoku Krimu, ki je zdaj pod rusko oblastjo. Vodja ruske delegacije pa se sploh ni udeleževal sestankov, hkrati pa Rusi sploh niso rezervirali hotelov v Kijevu za bivanje svoje delegacije, kar najbrž kaže, da se Rusi že od vsega začetka niso nameravali udeležiti letošnje evrovizijske prireditve. Freiling je napovedal ostre sankcije za oboje, te pa bi lahko segale vse do prepovedi sodelovanja obeh na naslednjem festivalu , ki bo na Portugalskem.

A kot je pri EBU že v navadi, je cela stvar razvodenela po načelu: Tresla se je gora, rodila se je miš! Najprej sploh ni bilo jasno, ali je referenčna skupina na sestanku 18. junija v Lizboni o rusko-ukrajinskih zadevah sploh razpravljala. Končno so konec junija objavili, da bo morala ukrajinska televizija zaradi zapletov in zamud pri organizaciju plačati kazen 198 tisoč evrov. Rusija (čeprav letos festivala sploh niso prenašali in bi po osnovnih pravilih morali prihodnje leto izpustiti) jo je odnesla samo z opominom.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

20.6.2018

Kdaj in kje bo Pesem Evrovizje 2019, bo uradno znano septembra

15.6.2018

Drzna poteza zmagovalke Nette; na paradi še kako šokirala z obleko!

15.6.2018

TOP 10 najbolj iskanih evrovizijskih predstavnikov v maju 2018

8.6.2018

Če Pesem Evrovizije 2019 ne bo v Jeruzalemu, potem jo v Izraelu ne bo

27.5.2018

Zmagovalka Netta že podira rekorde; 59 milijonov ogledov, kaj pa ostali?

Facebook

Twitter