Konec rusko-ukrajinske sage?

Po koncu letošnjega evrovizijskega festivala v Kijevu je Frank-Dieter Freiling. predsednik referenčne skupine, ki vodi vse, kar je v zvezi z evrosongom, v intervjujih za nemške medije, precej ostro napovedoval sankcije tako za gostitelje Ukrajino, kot tudi za Rusijo

Ukrajina je imela kar nekaj težav.Foto: Zajem zaslonske slike

Ukrajina naj bi bila odgovorna za zaplete, ker niso dovolili nastopa ruski predstavnici. Tej so ukrajinske oblasti odrekle vizum, ker je nastopila na polotoku Krimu, ki je zdaj pod rusko oblastjo. Vodja ruske delegacije pa se sploh ni udeleževal sestankov, hkrati pa Rusi sploh niso rezervirali hotelov v Kijevu za bivanje svoje delegacije, kar najbrž kaže, da se Rusi že od vsega začetka niso nameravali udeležiti letošnje evrovizijske prireditve. Freiling je napovedal ostre sankcije za oboje, te pa bi lahko segale vse do prepovedi sodelovanja obeh na naslednjem festivalu , ki bo na Portugalskem.

A kot je pri EBU že v navadi, je cela stvar razvodenela po načelu: Tresla se je gora, rodila se je miš! Najprej sploh ni bilo jasno, ali je referenčna skupina na sestanku 18. junija v Lizboni o rusko-ukrajinskih zadevah sploh razpravljala. Končno so konec junija objavili, da bo morala ukrajinska televizija zaradi zapletov in zamud pri organizaciju plačati kazen 198 tisoč evrov. Rusija (čeprav letos festivala sploh niso prenašali in bi po osnovnih pravilih morali prihodnje leto izpustiti) jo je odnesla samo z opominom.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

10.8.2017

Otroška Evrovizija 2017 znova brez slovenskega predstavnika

9.8.2017

Zdaj lahko v slovenščini slišite tudi bolgarsko evrovizijsko pesem

26.7.2017

63. Izbor za Pesem Evrovizije 2018 bo 8., 10. in 12. maja gostila Lizbona

24.7.2017

Carmen manet: Težko je bilo verjeti, da bomo res dosegli zmago

23.7.2017

Slovenija je velika zmagovalka Evrovizijskega zbora leta 2017

Facebook

Twitter