Kijev 2017: Glamurozen sprehod po 265 metrov dolgi rdeči preprogi

Uradni sprejem in sprehod po rdeči preprogi velja za najbolj glamurozen dogodek vsake Evrovizije. V Kijevu so se ob izredno poostreni varnosti sprehodili predstavniki vseh 42 delegacij, fotografi so poskušali ujeti najlepše trenutke, novinarji pa so izkoristili še zadnjo priložnost za intervjuje ...

Sprehod po rdeči preprogi ... (Foto: Andres Putting ) Voditelji ESC 2017: Oleksandr, Volodymyr in Timur (Foto: Andres Putting ) Voditelji ESC 2017: Oleksandr, Volodymyr in Timur (Foto: Andres Putting ) Albanija: Lindita (Foto: Andres Putting ) Armenija: Artsvik (Foto: Andres Putting ) Azerbajdžan: DiHaj (Foto: Andres Putting) Belgija: Blanche (Foto: Andres Putting) Belorusija: Naviband (Foto: Andres Putting) Bolgarija: Kristian Kostov (Foto: Andres Putting) Češka: Martina Bárta (Foto: Andres Putting) Črna gora: Slavko Kalezić (Foto: Andres Putting) Finska: Norma John (Foto: Andres Putting) Italija: Francesco Gabbani (Foto: Andres Putting) Norveška: JOWST (Foto: Andres Putting) San Marino: Valentina in Jimmie (Foto: Andres Putting) Danska: Anja (Foto: Andres Putting) Estonija: Koit Toome in Laura (Foto: Andres Putting) Portugalska: Salvador Sobral s svojo sestro (Foto: Andres Putting) Grčija: Demy (Foto: Andres Putting) Azerbajdžan: DiHaj (Foto: Thomas Hanses) Ciper: Hovig (Foto: Thomas Hanses) Črna Gora: Slavko Kalezić (Foto: Thomas Hanses) Portugalska: Salvador Sobral (Foto: Thomas Hanses) Slovenija: Omar Naber (Foto: Thomas Hanses) Srbija: Tijana Bogićević (Foto: Thomas Hanses) Hrvaška: Jacques Houdek (Foto: Thomas Hanses)
Aleksander Radić, Maruša Kobal in Omar NaberFoto: Sandi Fišer

Vse skupaj se je na Marijinskem dvorcu (na istem prizoriču kot evrovizijskega leta 2005) začelo točno ob 16. uri, ko je kot prva na rdečo preprogo stopila predstavnica Albanije. Takoj za njo pa je sledilo še vseh 41 delegacij letošnjega Izbora za Pesem Evrovizije (Eurovision Song Contest), ki so se sprehodile po 265 metrov dolgi rdeči preprogi. Ob rdeči preprogi je evrovizijske tekmovalce spremljalo več kot tisoč akreditiranih novinarjev, fotografov ter snemalcev, zraven tega pa so bili tu še številni oboževalci, ki so dobro izkoristili priložnost za fotografiranje z evrovizijskimi predstavniki, ne nazadnje pa niso manjkali niti kratki intervjuji ter obvezni selfiji z mobilnimi telefoni.

Po veličastnem mimohodu je sledila še uradna otvoritvena slovesnost, kjer so delegacije (novinarji niso imeli vstopa) v Euroclubu najprej pozdravili prva dama Ukrajine Maryna Poroshenko, župan Kijeva Vitali Klichko ter evrovizijsko nadzornik Jon Ola Sand. Zbranim sta nato zapeli evrovizijski zmagovalki Jamala (2016) in Ruslana (2004), ob glasbi Oleha Skrypka in skupine Druha Rika pa evrovizijci združili prijetno s koristnim.

Po uradni otvoritveni slovesnosti pa so Euroclub, ki sprejme okrog 3.500 obiskovalcev in ki je tokrat umeščen v kongresni in razstaviščni center Parkovy, odprli tudi za akreditirane novinarje in medije, vse skupaj pa so zabavali še letošnji evrovizijski predstavniki, in sicer Robin Bengtsson (Švedska), Isaiah (Avstralija), Nathan Trent (Avstrija) in Lindita (Albanija).

Omar Naber na rdeči preprogi.Foto: Sandi Fišer
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

8.1.2018

Evrovizijski izbor v Lizboni v rokah štirih žensk

6.1.2018

TOP 10 najbolj iskanih evrovizijskih predstavnikov v decembru 2017

1.1.2018

Evrovizijski pregled 2017: Med TOP 50 niti ene slovenske ESC skladbe

30.12.2017

33-letni Eugent Bushpepa bo v Lizboni zastopal Albanijo

25.12.2017

Kaj vam za božič/praznike sporočajo evrovizijski glasbeniki in še naš Omar Naber

Facebook

Twitter