Kijev 2017: Hrvaški uspel preboj v finale; Srbiji, Makedoniji pa ne

Bolgarija, Belorusija, Hrvaška, Madžarska, Danska, Izrael, Romunija, Norveška, Nizozemska in Avstrija so tiste države, ki so imele največ sreče v drugem evrovizijskem predizboru 2017, kjer se je v kijevskem Mednarodnem razstaviščnem centru skupaj predstavilo 18 držav.

Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk in Timur Miroshnychenko (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 1. Srbija: Tijana Bogićević - In Too Deep (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 2. Avstrija: Nathan Trent - Running On Air (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 3. Makedonija: Jana Burčeska - Dance Alone (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 4. Malta: Claudia Faniello - Breathlessly (Foto: Andres Putting) 5. Romunija: Ilinca ft. Alex Florea - Yodel It! (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 6. Nizozemska: OG3NE - Lights and Shadows (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 7. Madžarska: Joci Pápai - Origo (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 8. Danska: Anja - Where I Am (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 9. Irska: Brendan Murray - Dying to Try (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 10. San Marino: Valentina in Jimmie - Spirit of the Night (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 11. Hrvaška: Jacques Houdek - My Friend (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 12. Norveška: JOWST - Grab The Moment (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 13. Švica: Timebelle - Apollo (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 14. Belorusija: Naviband - Story of My Life (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 15. Bolgarija: Kristian Kostov - Beautiful Mess (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 16. Litva: Fusedmarc - Rain Of Revolution (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 17. Estonija: Koit Toome in Laura - Verona (Foto: Andres Putting) II. Predizbor: 18. Izrael: IMRI - I Feel Alive (Foto: Andres Putting) Novi izbrani finalisti iz drugega predizbora so bili presrečni. (Foto: Andres Putting)

Drugi evrovizjski predizbor se je začel s kratkim povzetkom/pregledom iz prvega evrovizijskega predizbora, kjer smo se lahko vsi skupaj spomnili na najlepše trenutke iz tega večera, ki pa po razglasitvi rezultatov ni bil najbolj prijeten za Slovenijo. Nato so zbrano občinstvo v Mednarodnem razstaviščnem centru, kjer tokrat poteka Pesem Evrovizije 2017 z besedami »Welcome to the Eurovision Song Contest 2017 (Dobrodošli na Pesmi Evrovizije 2017)« pozdravili letošnji gostitelji – Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk in Timur Miroshnychenko, ki so z ukrajinskimi glasbeniki in plesalci poskrbeli še za precej bolj zanimivo in prijetno uvodno točko »Evrovizijske pesmi na ukrajinski način«, kjer niso manjkale evrovizijske zmagovalne uspešnice, kot so Euphoria (Loreen), Fairytale (Alexander Rybak), My Number One (Helena Paparizou) ter Rise like a Phoenix (Conchita).

In nato se je začelo po pričakovanem scenariju za drugi predizbor. Najprej je na oder stopila Srbija, nato pa še preostalih 17 sodelujočih držav (Avstrija, Makedonija, Malta, Romunija, Nizozemska, Madžarska, Danska, Irska, San Marino, Hrvaška, Norveška, Švica, Belorusija, Bolgarija, Litva, Estonija in Izrael).

Našim južnim sosedom je uspel preboj v veliki finale.Foto: Thomas Hanses

Šov program

Ko so predstavniki osemnajstih držav v treh minutah poskušali prepričati občinstvo in strokovno javnost, so gledalcem po šov programu, kjer je nastopila skupina Apache Crew, predstavili še izvajalce in pesmi treh držav (Francije, Nemčije in Ukrajine), ki že imajo zagotovljeno mesto v finalu. Za presenečenje pa je v zeleni sobi poskrbel še fant makedonske predstavnice Jane Burčeske, saj jo je zaprosil za roko ... (video video spodaj).

Glasovanje in razglasitev rezultatov v drugem predizboru

V drugem predizboru so glasovale tiste države, ki so se v tem večeru predstavile na velikem evrovizijskem odru (18 držav). Poleg njih pa sta glasovali še dve državi iz družine velikih pet, in sicer Francija in Nemčija ter Ukrajina, kot lanskoletna zmagovalna država. Slovenija v tem večeru ni glasovala.

Znanih še deset finalistov

Bolgarija, Belorusija, Hrvaška, Madžarska, Danska, Izrael, Romunija, Norveška, Nizozemska in Avstrija so tiste države, ki so imele največ sreče v drugem evrovizijskem predizboru 2017.

Po seštevku vseh točk – telefonski glasovi in skupni seštevki komisij so se pretvorili v tradicionalne evrovizijske točke – so ob koncu predizbora razglasili deset najboljših držav, ki so se uvrstile v veliki finale. Tako kot je že v navadi točk niso objavljali, ampak so v naključnem vrstnem redu prebrali imena držav. Vse točke bodo objavljene po zaključku sobotnega finala. Takrat bomo izvedeli, katero mesto so zasedle posamezne države.

Presrečeni novoizbrani finalisti iz drugega predizbora.Foto: Andres Putting
II.DržavaPredstavnik in naslov pesmi
1.SrbijaTijana Bogićević - In Too Deep
2.AvstrijaNathan Trent - Running On Air
3.MakedonijaJana Burčeska - Dance Alone
4.MaltaClaudia Faniello - Breathlessly
5.RomunijaIlinca ft. Alex Florea - Yodel It!
6.NizozemskaOG3NE - Lights and Shadows
7.MadžarskaJoci Pápai - Origo
8.Danska Anja - Where I Am
9.IrskaBrendan Murray - Dying to Try
10.San MarinoValentina in Jimmie Wilson - Spirit of the Night
11.HrvaškaJacques Houdek - My Friend
12.NorveškaJOWST - Grab The Moment
13.ŠvicaTimebelle - Apollo
14.BelorusijaNaviband - Story of My Life
15.BolgarijaKristian Kostov - Beautiful Mess
16.LitvaFusedmarc - Rain Of Revolution
17.EstonijaKoit Toome & Laura - Verona
18.IzraelIMRI - I Feel Alive
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.4.2018

ESC 2018: Vmesne stavnice v številkah: Izrael prvi, Slovenija 41.

14.4.2018

Israel calling: Lea Sirk navdušila na odmevni 'Pesmi Evroviziji v malem'

7.4.2018

Kaj lahko pričakujemo od Lizbone? Ola Melzig: Letečih banan ne bo!

3.4.2018

Lizbona 2018: Slovenija bo na Pesmi Evrovizije nastopila kot predzadnja

1.4.2018

TOP 10 najbolj iskanih evrovizijskih predstavnikov v marcu 2018

Facebook

Twitter