NE ZAMUDITE

Kdo vse bo v Ljubljani zabaval na silvestrovo in skozi veseli december

Zadnji novembrski petek se je s prižigom prazničnih luči in odprtjem prazničnega sejma začel praznični december v Ljubljani. Pester program v čudovito okrašenem starem mestnem jedru nas bo razveseljeval vse do 6. januarja prihodnje leto, zato bo december v Ljubljani več kot čaroben, ne nazadnje pa tudi še kako glasbeno in raznoliko obarvan ...

Ljubljana je spet olepšana, v lučkah vsa se lesketa.Foto: Alesh Maatko

Avtorska okrasitev, ki nosi naslov Zbliževanja, je tudi letos delo umetnika Zmaga Modica. Po njegovih besedah okrasitev vključuje utrinke vesoljne Ljubljane in drugih pomenov okrasitve, poseben poudarek pa je na zbliževanju in težnji k sožitju življenj na planetu.

V okviru glasbenega programa se bodo na odrih na Novem trgu, Kongresnem trgu, Mestnem trgu in Trgu francoske revolucije od 14. decembra do 1. januarja zvrstili številni slovenski in tuji glasbeni izvajalci: Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Petar Grašo, Danijela, Čuki, Plavi Orkestar, Victory, Rok´n´Band, Nika Zorjan, Slon in Sadež, Elvis Jackson, Katalena, Čedahuči, Big Band Šentjur, Maraaya & Jazzilaz, Šank Rock, MI2 in drugi. Celoten program najdete tukaj.

Avtorska okrasitev je tudi letos delo umetnika Zmaga Modica ...Foto: Alesh Maatko

Silvestrovanje v Ljubljani, ob 21. uri

Največ obiskovalcev se vsako leto zbere na Kongresnem trgu, kjer bodo tokrat nastopili Anabel, Nika Zorjan ter Victory. Na Mestnem trgu bodo zapeli Maraaya & Jazzilaz ter Klara Jazbec, na Trgu francoske revolucije Super Action Heroes, Red Five Point Star, Elvis Jackso, na Pogačarjevem trgu pa še Gala Kvintet in France in Krila.

Silvestrovanje v prestolnici je najbolj obiskan dogodek v okviru prireditev December 2018 v Ljubljani, saj obiskovalce z vseh koncev in krajev privabi predvsem pester glasbeni program, ki zadovolji različne okuse ter veličasten 5-minutni ognjemet z ljubljanskega gradu. Silvestrovanje na Kongresnem trgu je namenjeno vsem generacijam, prizorišče na Mestnem trgu je tradicionalno namenjeno ljubiteljem popevk, ki jih izbrani izvajalci navdušujejo vsako leto. Program na Pogačarjevem trgu je tradicionalno namenjen ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodnozabavne glasbe, medtem ko na Trgu francoske revolucije novo leto pričakajo ljubitelji rock glasbe.

DanKongresni trg (od 20. do 24. ure, 1.1. od 20. do 22. ure)
26.12.Peter Vode, Nina Pušlar, Jan Plestenjak
27.12.John F. Doe, Šank Rock, MI2
28.12.Lara Kadis, Petar Grašo, Danijela
29.12.Ansambel Stil, Čuki
30.12.Rok'n'Band, Plavi Orkestar
31.12.Anabel, Nika Zorjan, Victory
01.01.Soul Fingers

Vesela družba ob harmoniki

Med 25. in 30. decembrom bodo na Pogačarjvem trgu peli in igrali: Ansambel Livada, Tatjana Avbreht in Ansambel Navihani Muzikanti (25.12.), Ansambel Tik – Tak in Ansambel Vasovalci (26.12.), Skupina Joker in Skupina Harmonk’N’Roll (27.12.), Ansambel Strel, Ansambel Bitenc, Vanja Kuštrin in Veseli Muzikanti (28.12.), Skupina Objem, Ansambel Sktivnost in Ansambel Razgled (29.12.) ter Ansambel Ponos in Ansambel Florjan (30.12.). Za veliki finale pa še Gala Kvintet in France in Krila.

Kaj pa ostala zanimiva dogajanja? Program na Novem trgu je/bo namenjen vsem obiskovalcem prazničnega sejma na Bregu in tudi ljubiteljem različnih glasbenih zvrsti domačih izvajalcev. Program na Pogačarjevem trgu pa je/bo namenjen ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodnozabavne glasbe. Seveda ob tem ne smemo pozabiti še na tradicionalni božični koncert, ki je/bo pred Mestno hišo posebno doživetje. 24. decembra bomo tako ob 17. uri lahko prisluhnili gospelu in božičnim pesmim, nastopa Orkester Mandolina Ljubljana. V zadnjih dneh leta se izpod Triglava v svoji kočiji z vpreženimi lipicanci v Ljubljano pripelje dedek Mraz. V spremstvu snežakov, medvedov, zajcev in drugih bitij iz ljudskih pripovedk in pravljic bo po tradicionalni poti pozdravil otroke s postanki pred Mestno hišo ter na Prešernovem in Kongresnem trgu, kjer se bo program začel že ob 17.15, in sicer med 26. in 30. decembrom.

DanNovi trg (od 19. ure dalje ...)
14.12. Balkan Boys
15.12.Zala Smolnikar
16.12.Big Max & Blues Jeans Band
17.12.Big Band Šentjur
18.12.Pliš
19.12.Josip Brass
20.12.Ina Shai
21.12.Čedahuči
22.12.Katalena
23.12.Crunchy Candies
25.12.Oberdixie band
V Ljubljani tudi tokrat ne bo manjkalo glasbe za vse okuse in generacije.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

24.5.2019

Kaj nastane, ko združita moči Tanja Žagar in Igor Mikič?

23.5.2019

Alya osvaja tudi hrvaške poslušalce

23.5.2019

Nina Pušlar: Vedno lahko izbiramo in vse je mogoče

5.5.2019

Alen V. Vesel posveča pesem tistim, ki ga spremljajo že od vsega začetka

5.5.2019

Ljudmili Frelih so ob premieri nove pesmi Pritekle solze sreče

Facebook

Twitter