Kdo vse bo v Ljubljani zabaval na silvestrovo in skozi veseli december

Praznične decembrske prireditve v Ljubljani, ki bodo letos znova namenjene vsem generacijam, se bodo začele v petek, 1. decembra, s prižigom prazničnih luči in odprtjem prazničnega sejma. Pester program bo trajal vse do 7. januarja 2018, v starem mestnem jedru pa ne bo manjkalo nasmejanih obrazov, vonja po kuhanem vinu ter praženih mandljih.

Avtorska okrasitev, ki nosi naslov Preseki časa, je tudi letos delo umetnika Zmaga Modica. Po njegovih besedah »predstavlja možnosti vpogleda v različnost časa, tako v preteklost kot v prihodnost. Abstraktne in realistične podobe prikazujejo izseke iz žive in nežive narave«. Okrasitev vsebuje dopolnjene elemente iz preteklih let, nekaj svetlobnih teles, kot sta dva zmajčka na Vegovi ulici, pa je v celoti novih. Največ novih svetlobnih likov bo mogoče videti na Stritarjevi in Trubarjevi ulici ter na Gornjem trgu, obiskovalce pa bodo na petih vstopnih točkah v staro mestno jedro pozdravile modro osvetljene krošnje mogočnih dreves.

Vzdušje praznične Ljubljane je vsako leto izjemno živahno s prazničnim sejmom in številnimi brezplačnimi prireditvami v čudovito okrašenem starem mestnem jedru. Celotno dogajanje pa bo doseglo vrhunec na silvestrovo z zabavami na osrednjih trgih v mestu, letos že od 20. ure dalje ...

V okviru glasbenega programa se bodo na odrih na Novem trgu, Kongresnem trgu, Mestnem trgu in Trgu francoske revolucije od 15. decembra do 1. januarja zvrstili številni slovenski in tuji glasbeni izvajalci: Pero Lovšin in Španski borci, Big Foot Mama, Samuel Lucas, Halid Bešlić, Ansamber Saša Avsenika, Čuki, Lačni Franz, Prljavo kazalište, Tabu, Single Ladies - Beyonce Tribute Band, Manouche, Neisha, Ars Groova, Cubanama’ Latin Band, The Dreams, Orlek, Mia Žnidarič kvartet, Helena Blagne, Nuša Derenda, Koala Voice, Repetitor, Nipke, Trije kralji, Happy Ol’ McWeasel in drugi.

Praznične prireditve se začenjajo 1. decembra ob 17.15 uri.Foto: Alesh Maatko

Silvestrovanje v Ljubljani

Največ obiskovalcev se vsako leto zbere na Kongresnem trgu, kjer bodo od 20. ure dalje nastopili Klara Jazbec, CoverLover, Jana Šušteršič in Lea Sirk ter Grupa Vigor. Na Mestnem trgu bosta po 20. uri zapeli Nuša Derenda ter Helena Blagne, na Trgu francoske revolucije pa Nipke, Trije kralji (Zlatko, Klemen Klemen in RecycleMan) ter Happy Ol’ McWeasel.

Silvestrovanje v Ljubljani je najbolj obiskan dogodek v okviru prireditev December 2017 v Ljubljani. Obiskovalce privabi predvsem pester glasbeni program, ki zadovolji različne okuse, in veličasten ognjemet z ljubljanskega gradu.

Silvestrovanje na Kongresnem trgu je sicer namenjeno kar najširšemu krogu obiskovalcev, prizorišče na Mestnem trgu je tradicionalno namenjeno ljubiteljem popevk. Program na Pogačarjevem trgu je tradicionalno namenjen ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodno-zabavne glasbe, medtem ko na Trgu francoske revolucije novo leto pričakajo ljubitelji rock glasbe.

DanKongresni trg
26.12.Joker Out (predskupina), Pero Lovšin in Španski borci, Big Foot Mama
27.12.Žan Serčič (predskupina), Samuel Lucas, Halid Bešlić
28.12.Trio Utrip (predskupina), Ansambel Saša Avsenika, Čuki
29.12.Zala Smolnikar (predskupina), Lačni Franz, Prljavo kazalište
30.12.Peter Vode (predskupina), Tabu in Ivan Zak
31.12.Klara Jazbec, CoverLover, Jana Šušteršič in Lea Sirk ter Grupa Vigor
01.01.Single Ladies - Beyonce Tribute Band

Po opravljenih nakupih na prazničnem sejmu si boste lahko privoščili srečanje s prijatelji in znanci ter uživanje ob zabavnem glasbenem programu na odru na Novem trgu, in sicer že od 15. decembra dalje (ob 19. uri).

Kaj pa ostali trgi? Na glasbenem odru na Pogačarjevem trgu se bodo med 25. in 30. decembrom (med 17. in 19. uro) zvrstili slovenski glasbeniki popularne in narodno zabavne glasbe. Oder na Trgu francoske revolucije gosti izvajalce rock glasbe, tako da bo 30. decembra na tem odru precej živahno. Nastopili bodo8 Bomb, MRFY, Koala Voice ter Repetitor.

DanNovi trg
15.12.Manouche, (plesna, swing- gypsi elektronska glasba)
16.12.Neisha, (avtorska slo. pop glasba)
17.12.Ars Groova (jazz, funk, pop glasba)
18.12.Big Band Theory (popevke, jazz big band standardi)
19.12.Cubanama’ Latin Band (plesna latino glasba)
20.12.The Dreams (Blues, jubox glasba)
21.12.Mjav (pop popevke, jubox)
22.12.Cherry wine (pop popevke, funk zasedba)
23.12.Orlek (avtorska, etno glasba)
25.12.Mia Žnidarič kvartet (jazz, pop, glasba)

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.11.2018

Obisk prijateljev ali bližnjega je pomemben, meni Aleksander Novak

17.11.2018

Evrovizijski Kalamari obeležujejo 25. rojstni dan; ob tem načrtujejo album

16.11.2018

Nina Pušlar o ljubezni in odnosu – takšnem, ki raste iz dneva v dan

9.11.2018

Bi jo prepoznali? Mirna Reynolds od debelušne punce do zrele ženske

2.11.2018

Betkino 'slovo' bo marsikomu izvabilo solze iz oči

Facebook

Twitter