Kdo je skrivnostna Anabel, ki je ob kavi osvojila Poprock večer?

Anabel je umetniško ime mlade, skoraj 18-letne umetnice iz Celja, katere glavno izrazno sredstvo je glasba. Prva njena stvaritev pa je ravno urabana pop skladba Ob kavi ...

Anabel na velikem festivalskem odru na Gospodarskem razstavišču.Foto: Alesh Maatko

Pri njenem prvencu Ob kavi je združila moči z akademskim glasbenikom Ninom Ošlakom, ki je poskrbel za glasbo in produkcijo, pri besedilu in videospotu pa z režiserjem Markom Maagom, ki je pesmi z videozgodbo dodal piko na i.

V umetniškem videospotu se pojavijo tudi plesalke plesne šole Igen, kako pa se zanimiva zgodba pesmi razplete v videu, si poglejte na spodnji povezavi.

Prvič se je mlada umetnica javnosti predstavila na petkovem festivalu Poporock na Televiziji Slovenija, v sklopu Dnevov slovenske zabavne glasbe, kjer je zmagala potem, ko jo je strokovna komisija uvrstila v super finale. Gledalci so ji na koncu z glasovi namenili prepričljivo zmago.

Zmagovalna pesem je dobila videozgodbo

Kljub mladosti se je Anabel naskoka na glasbeno sceno lotila zelo premišljeno in se je na prvi nastop pripravljala več mesecev. Za pesem Ob kavi je tik pred samim festivalom posnela tudi prvi videospot.

Veselje po razglasitvi zmagovalke je bilo nepopisno ...Foto: Alesh Maatko
Marko Maag, Anabel in Nino Ošlak.Foto: Alesh Maatko

"Zelo težko opišem vse te super občutke, res, res sem presrečna! Zame je bila zmaga že to, da je bila naša pesem sprejeta na festival in takoj, ko sem izvedela, da bom nastopala na Poprock festivalu, smo z ekipo začeli delati intenzivno na vseh področjih - glasbeno, scensko, plesno... Hvaležna sem vse moji veliki ekipi, ki je bila z menoj na ta čudovit večer, še posebej pa moji ekipi, brez katere ne bi uspela tako dobro izpeljati vseh vaj, nastopov in nasploh vseh - hvala, producent in glasbenik Nino Ošlak, ter hvala Marko Maag, besedilopisec in režiser čist 'odbitega' videospota," nam je ob zmagi na Poprock večeru zaupala Anabel, ki bo konec aprila dopolnila 18 let.

Anabel je s kavo prepričala strokovno komisijo in nato še ljudstvo.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.8.2019

Nadina poletna melodija Z vlakom do morja in nazaj še v italijanščini

15.7.2019

Kaj lahko pričakujemo od Stelle, ki je slavila na festivalu FeNS?

12.7.2019

Hostnikova Irena po 'mokrem' MMS dobila še video zgodbico

11.7.2019

Dare Kaurič je celo okleval, ali naj novo pesem sploh pošlje na MMS

10.7.2019

Najboljša debitanta na MMS 2019 za nagrajeno pesem že posnela spot

Facebook

Twitter