To je Clemens, ki se mu je s povabilom na Emo nasmehnila sreča

Na Emi 2017 se bo 17. in 18. februarja predstavilo šestnajst izvajalcev. V prvem predizboru jih bo zapelo osem, enako število pa tudi v drugem. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi na Evrovizija.com. Tokrat je čas še za Clemensa (Klemna Mramorja), ki bo nastopil namesto Maje Keuc.

Clemens je nastopil tudi na festivalu DSZG 2016Foto: Alesh Maatko

Clemens je pevec, avtor glasbe in besedil, ter tudi vse bolj uspešen igralec. V debitanskem letu je uspešno stopil na slovensko glasbeno sceno. Po prvem singlu Pozab na bonton, ki so ga radijske postaje lepo sprejele, se je predlani kot najmlajši izvajalec uvrstil na Emo 2015 s pesmijo Mava to.

Poleg glasbe se ukvarja še z dramsko igro (te se je učil tudi v Londonu Univerza GSA Guildford), režijo ter sinhronizacijo risank in televizijskih serij. Sodeloval je pri snemanju ogasa za računalniško igro Game of War in slovenske reklame za Volkswagen (z Magnificom). Prav tako pa se je dvakrat pojavil v komični nanizanki Da dragi, Da draga in v odmevni nadaljevanki Usodno vidno v vlogi zdravnika.

Še pred lanskim poletjem je Clemens presentil z navdihujočo balado Vse bo kul. Nova stopnička v glasbeni karieri je bila otvoritev slovenskega paviljona na prestižnem festivalu EXPO v Milanu, kjer je nastopil pred publiko s celega sveta. Pesem A si sploh tista? je Clemens v živo predstavil pred polno Halo Tivoli, kjer je nastopil na koncertu Jana Plestenjaka. Singel Jst bi te mel je predstavil na prvem festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe v sklopu festivala Poprock, zanj pa je posnel tudi videospot in si z njim pridobil mesto na MTV-ju in se povzpel na sam vrh lestive Domačica. Svoj zadnji singel pa je izdal v angleškem jeziku z naslovom Light it up, ki gre za pop skladbo v Clemensovem 'feel good' stilu.

Clemens na Emi 2015.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

2.6.2018

Kaj se po evrovizijski dogodivščini v Lizboni dogaja z Leo Sirk?

31.5.2018

Tanja Ribič na koncu popustila; zgodba Ljudje se začne z golo Tanjo

17.5.2018

Poglejte, koliko Slovencev si je ogledalo evovizijski nastop Lee Sirk

13.5.2018

Lea Sirk o tem, kaj vse se ji je zgodilo v portugalski Lizboni ...

11.5.2018

Lizbona 2018: Kaj o svojem triumfalnem nastopu meni Lea Sirk?

Facebook

Twitter