Kdaj in kje bo Pesem Evrovizje 2019, bo uradno znano septembra

Na sedežu Evropske radiodifuzne zveze, ki jo sicer poznamo pod imenom EBU (European Broadcasting Union) so se v ponedeljek 18. junija srečali predstavniki portugalske televizije RTP in člani Referenčne skupine (The Reference Group). Skupaj so potegnili črto pod evrovizijski izbor, ki je letos v mesecu maju uspešno potekal v Lizboni.

V Lizboni je slavila Netta.Foto: Alesh Maatko

Seveda pa to ni bilo edino pomembno srečanje, saj se je Referenčna skupina srečala tudi s predstavniki izraelske televizije KAN, ki bo prihodnje leto organizirala evrovizijski izbor v Izraelu. Kje bo novi izbor je zaenkrat še (vsaj uradno) prerano govoriti, kroži pa vrsto različnih zgodb, predvsem da bo ESC 2019 v Jeruzalemu. Vsi skupaj so se uradno dogovorili za novo časovnico, uradni datumi in novo evrovizijsko mesto pa bo znano septembra, ko se začne nov evrovizijski krog.

Neuradno so se za organizacijo evrovizijskega izbora 2019 prijavila štiri izraelska mesta, in sicer Eliat, Tel Aviv, Haifa in Jeruzalem, ki dviguje največ prahu. Če bo izbrano Davidovo mesto se zna namreč zgoditi, da bi lahko določene države (zaradi izraelsko-palestinskega vprašanja) odpovedale sodelovanje na Pesmi Evrovizije. Izrael je prav zaradi tega pred veliko dilemo, čeprav je Jeruzalem že gostil Pesem Evrovizije, in sicer leta 1979 in leta 1999. Kakor koli, uradno mesto bo znano po počitnicah.

Izrael čaka to poletje veliko evrovizijskega dela in še več usklajevanj.Foto: EBU
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

9.12.2018

Kdo bi lahko na ESC 2019 zastopal Estonijo? 24 tekmovalcev in 3 večeri

8.12.2018

Albanija razkrila odlomke pesmi, novo skladbo bodo izbrali še letos

8.12.2018

Francija: trije šovi, 18 tekmovalcev, 20 strokovnjakov ter še ljudstvo

4.12.2018

Dora se po osmih letih vrača v Opatijo; veliki izbor bo 16. februarja

3.12.2018

Kaliopi: Če smo srečni v sebi, lahko osrečujemo tudi druge

Facebook

Twitter