Kavalirski Manouche so se pravkar vrnili z Azurne obale

Kavalir je uglajen moški plemenitih lastnosti in lepih manir, obenem pa tudi naslov nove skladbe našega swing kolektiva Manouche. Kavalir je spremljevalec žensk na družabnih prireditvah in se spoštljivo ter vljudno obnaša do ljudi. O teh lepih lastnostih govori besedilo pod katerega se je poleg glasbe podpisal Robert Pikl, frontman Manouche ...

Robert PiklFoto: Igor Škafar

"Po dolgem času je tudi ta skladba dobila vizualno podobo, tako da je to že naš deveti video," nam je povedal Robert Pikl, ki je ob tem še dodal: "Video obuja spomin na obdobje, ko so si ljudje vzeli več časa za medsebojne odnose in druženja, kjer so si zrli iz oči v oči. Brez hitenja in v sproščenem vzdušju smo snemali na čudoviti lokaciji v Ljubljani s Primožem Dolničarjem, s katerim smo sodelovali že pri prvih dveh videih Kje si lubi in Bi šla naprej."

Sicer pa si se Manouche pravkar vrnili z Azurne obale, kjer so bili del programa prestižnega festivala Caval Air Jazz Fesival 2017 in so svojo nalogo pred številno francosko publiko opravili z odliko. "V tujini nas, ne glede na jezik, vedno sprejmejo z velikim navdušenjem in s sproščenim poplesovanjem ob naših ritmih. Seveda nas to vsakič znova razveseli, saj vendar delamo za publiko," pravi Pikl. V Franciji so gostovali že večkrat, na odrih raznih festivalov in tudi samostojnih koncertov pa so se predstavili tudi v Švici, na Madžarskem in v Nemčiji.

ManoucheFoto: Primož Dolničar

Poleg vedno bolj uspešne zgodbe z Manouche pa je Robert Pikl kot eden izmed najbolj znanih studijskih glasbenikov sodeloval tudi pri novi seriji Reka Ljubezni v sodelovanju z Igorjem Matkovičem.

Poleg publike so bili nad našim kolektivom Manouche navdušeni tudi ljudje iz glasbene industrije, saj sta bili že dve njihovi skladbi izdani na kompilacijah v sodelovanju z nemškima založbama Lolla's World in ZYX Music. A to še ni vse! Skupina Manouche, ki deluje od leta 2011 dalje, letos napovedujejo tudi izid maksi singla oziroma mini zgoščenke, ki bo obenem njihov tretji album.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

20.10.2017

Česa se Žiga Rustja spomninja se s skladbo Kralj zelenega peresa?

20.10.2017

Orleki odgovarjajo, kaj se dogaja za zastrtimi zavesami naših domov

20.10.2017

Pankrti so bili pomembni sokreatorji mladinske punkovse subkulture

20.10.2017

Skupina Big Foot Mama snema osmi studijski album

19.10.2017

Kje nakupujejo znani Slovenci?

Facebook

Twitter