Kako si 'stvar percepcije' predstavlja dvojec Mon'ami?

Dvojec Mon'ami, ki ga sestavljata Karmen in Štefajn in ki je lani na festivalu Slovenska popevka stavil na pesem Kušn me, predstavlja že svojo peto skladbo Stvar percepcije.

Mon'ami sestavljata vokalistka Karmen Kaan in kitarist Štefan Kokalj. Nase sta prvič resno opozorila, ko sta lansko leto na Slovenski popevki predstavila skladbo Kušn me, se z njo uvrstila v finale in prejela nagrado strokovne žirije za najbolj obetavnega izvajalca. Oktobra je sledil uspešen radijski single Kar sva imela, letošnjega aprila še skladba Vedno in povsod.

Danes je pred vami Stvar percepcije: ''Pesem slavi življenje. Morda je prav zato tako nekomplicirana in skoraj že lahkotna. Hkrati pa verzi 'A ti v življenju gre, je stvar percepcije - Ko nimaš in ko imaš in kaj naredit s tem znaš …' lepo povedo, da so naši koraki in dojemanje le teh zelo pogojeni z našim stanjem duha,'' o pesmi razmišlja pevka Karmen Kaan in dodaja: ''Imava neizmerno srečo, da za naju sklada in piše besedila Rok Lunaček, ki je res neskončni vrelec idej. Blaž Hribar pa vedno tako krasno vse skupaj zapakira v celoto. Vesela sem, da je vsaka skladba malce drugačna, a hkrati vseeno nosi najin, Mon'ami zvok.''

Mon'ami sestavljata Karmen Kaan in Štefan Kokalj.Foto: Boštjan Tacol

Rok Lunaček, avtor skladbe o sodelovanju z Mon'ami pravi: ''Karmen ima neverjetno piten radijski vokal. V resnici je ena tistih redkih pevk, pri katerih nimaš občutka, da pojejo, ampak pripovedujejo. To je res velika redkost. In v resnici mi je za Mon'ami tako enostavno pisait pesmi in verze, ker pišem, kot bi pisal zase.''

Mon'ami že zreta v prihodnost, v tiste dni, ko bo izšel njun prvenec. Album, ki bo mešanica popa, jazza in predvsem lahkotne subtilnosti, napovedujeta v začetku leta 2019 in obljubljata, da se bosta z njim lotila koncertnih odrov resneje.

''Pesmi je malo morje. Le izbrati moramo tiste, ki bodo nanj umeščene. Pet radijskih singlov je že za nami, še kakšen pa pride na vrsto. Ampak rdeča nit je že počasi vidna,'' z nasmeškom za zaključek še pove Karmen Kaan.

Mon'ami na odru festivala DSZG 2017.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem profilu TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.4.2019

Marija Šerifović v prepolni Ciboni poskrbela za čaroben večer

18.4.2019

Alya navdušila v svoji dnevni sobi

14.4.2019

Jan: Včasih se prepustiš trenutku, čeprav veš, da ni najbolj pametno

7.4.2019

Cela ulica nori že 25 let

5.4.2019

Kako ranljiva in iskrena je Raiven?

Facebook

Twitter