Kako na Pesmi Evrovizije zadnja leta določijo vrstne rede nastopov?

Startna pozicija je pri vsakem tekmovanju še kako pomembna, tako da Pesem Evrovizije pri tem nič ne zaostaja. Vsako leto spomladi najprej izžrebajo, v katerem predizboru bo nastopila posamezna država, nato pa še ali je to prvi ali pa drugi del šova. In zakaj tako?

Christer Björkman pri doloočitvi vrstnega reda za finale.Foto: Eurovisiont.tv

O določitvi vrstnega reda je spregovoril Christer Björkman, ki je dejal, da se takoj ko so znani rezultati in ko je opravljen 'grobi vrstni red' žreb, produkcijska ekipa loti dela. "Najprej pogledamo kakšne so izbrane pesmi, kakšen tempo oziroma dinamiko imaj ter kakšno imajo sporočilo. To so vsi glavni parametri, ki jih upoštevamo, da na koncu naredimo takšen vrstni red, ki bo zanimiv za gledalce," pove producent Pesmi Evrovizije 2017.

Takoj, ko vse to uskladijo, se obrnejo še na glavnega evrovizijskega nadzornika Jon Ola Sanda, s katerim vse skupaj predebatirajo in na koncu potrdijo vrstni red. A časa pri tem ni veliko, sploh ko je potrebno določiti vrstni red za veliki finale, predvsem zaradi vseh vaj, pripomočkov, ki spremlja posamezni nastop in mnogo drugih faktorjev, ki vplivajo na nastop posamezne države. Skratka, dela glede tega je veliko in tu ni naključij. Spomnimo. Vrstni red se na takšen način določa od leta 2013 dalje, in sicer z željo, da bi bil sam izbor čim bolj pošten in predvsem zanimiv za gledalce, saj bi se sicer lahko zgodilo, da bi npr. v zaporedju slišali nekaj balad, nato pa nekaj hitrih skladb ...

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.5.2017

Kdo je na Pesmi Evrovizije v Kijevu nosil daleč najgršo obleko?

22.5.2017

Evrovizijski tekmovalci so bili deležni aplavzov že na letalu

18.5.2017

Zmagovalca Evrovizije 2017, Luisa in Salvador, potomca Barbare Celjske

16.5.2017

Evrovizijo 2018 bo gostila Lizbona

15.5.2017

V Lizboni herojski sprejem za ESC zmagovalca Salvadorja Sobrala

Facebook

Twitter