Kako bomo na Emi 2017 izbrali zmagovalca? Tu so nova pravila!

Na letošnji Emi, ki bo s finalom dosegla vrhunec, o usodi tekmovalcev odloča javnost s telefonskim glasovanjem in strokovna žirija. Skladba, ki bo imela najvišji končni seštevek točk vseh strokovnih žirij in točk telefonskega glasovanja, bo zmagovalka Eme 2017.

Glasovanje je na Evroviziji najbolj zanimiv del šova.Foto: Alesh Maatko

V finalnem večeru Eme 2017, kjer se bo predstavilo osem finalistov – štirje najboljši iz prvega predizbora in štirje najboljši iz drugega predizbora – bo tudi tokrat odločala stroka in ljudstvo, in sicer v enakovrednem razmerju 50:50:

  • šest strokovnih žirij, ki bodo skupno podelili dvestodvainpetdeset (252) točk za šest najbolje ocenjenih skladb (6 x 2, 6 x 4, 6 x 6, 6 x 8, 6 x 10, 6 x 12), pri čemer bo dobila po tem ključu prvouvrščena skladba dvanajst točk in šestouvrščena skladba dve točki od vsake žirije;
  • in javnost s telefonskim glasovanjem. Seštevek glasov telefonskega glasovanja se bo pretvorilo v skupno dvestodvainpetdeset (252) točk (12 točk za šestouvrščeno skladbo po številu glasov, 24 točk za petouvrščeno skladbo in tako naprej do 72 točk za prvouvrščeno skladbo).

Javna objava vseh glasov

Po finalnem večeru bo televizija objavila skupno končno oceno strokovnih žirij in seštevke glasov telefonskega glasovanja v obeh predizborih in finalnem izboru, tako da bo vse črno na belem. Prav tako se bo javno objavila končna razvrstitev tekmovalnih skladb v finalu, in sicer na prireditvi in v sporočilu za javnost.

Skladba, ki bo imela najvišji končni seštevek točk vseh strokovnih žirij in točk telefonskega glasovanja, bo zmagovalka izbora Ema 2017 in bo predstavljala Slovenijo na 62. tekmovanju za Pesem Evrovizije 2017. Če bosta imeli dve skladbi ali več skladb enak končni seštevek točk vseh strokovnih žirij in točk telefonskega glasovanja, bo zmagovalka oz. bolje uvrščena tista skladba, ki bo prejela večje število točk telefonskega glasovanja. Če bi na koncu slučajno zatajilo še telefonsko glasovanje, pa bo veljalo glasovanje strokovne komisije. Zakomplicirano? Kakor za koga, zato počakajmo do finalnega večera ...

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

6.4.2018

Lea Sirk se ne boji nastopa, kljub temu, da ji pripisujejo zadnje mesto

29.3.2018

Postanite del evrovizijske zgodbe in posnemite spot za našo skladbo

10.3.2018

Omarjevi občutki ob očitkih, da zmaga na Emi 2017 ni bila poštena

2.3.2018

Hitrojezična Prekmurka, Nika Zorjan, se z Uspavanko spominja otroštva

2.3.2018

Tanja Ribič razkrila, zakaj se je znova prijavila na Emo

Facebook

Twitter