Kaj z Diamond Duck sporoča naš evrovizijski dvojec Maraaya?

Diamond Duck je prva pesem slovenskega izvajalca, ki so jo izdali pri eni največjih svetovnih založb, in sicer pri Warner Music. Zaradi napovedanega svetovnega izida je pesem vzbudila veliko pozornosti v večini domačih medijev še pred uradnim domačim izidom.

Maraaya na ESC 2015.Foto: Alesh Maatko

Čeprav je pesem trendovsko plesna, sta se Marjetka in Raay, ki sta nas leta 2015 zastopala na Pesmi Evrovizije na Dunaju, tokrat odločila za družbeno kritično besedilo. S pesmijo namreč sporočata, da denar in materialne dobrine ne bi smele biti pomembnejše od ljubezni. Lahko se torej zgolj zabavate z »raco« ali pa si vzamete čas za »netipični« EDM z vrednotami - Diamond Duck vam, dragi bralci, ponuja oboje. Predvsem pa, kot pravi dvojec Maraaya, uživajte ob poslušanju ...

Pesem ima na YouTube že več kot 168.000 ogledov.Foto: Nika Records

Raay in Marjetka sta vesela podpore

Diamond Duck dua Maraaya je na prvem mestu že drugi teden zapored. "Vesela sva take podpore domačih radijskih postaj, saj nama to vliva dodatno voljo in energijo tudi za naslednje projekte," sta Raay in Marjetka komentirala prejem priznanja.

"Nasploh je lestvica SLOTOP 50 super motivacija za spremljanje tega, kar se dogaja na naši glasbeni sceni, saj je trenutno edina nacionalna lestvica, kjer vidiš, kako se tvoje delo vzpenja ali kam se umešča." Dogajanje na lestvici lahko še bolj podrobno spremljate tukaj.

Sicer pa je skladba Diamond Duck že prejela priznanje SLOTOP 50 BUM, saj je v prvem tednu predvajanja postala najbolj predvajana skladba v Sloveniji. Priznanje BUM združenje SAZAS podeljuje domačim izvajalcem, ki se jim uspe v prvem tednu prebiti na vrh lestvice najbolj predvajanih skladb pri nas. Duo Maraaya je tako na domači lestvici prehitel Eda Sheerana in Pink.

Povzpeti se na vrh lestvice najbolj predavajanih skladb v Sloveniji je velik dosežek, sploh ker se na lestvici SLO TOP 50 domači izvajalci pojavljajo redko. Trenutno je na lestvici petdesetih najbolj predvajanih skladb v Sloveniji zgolj 8 domačih skladb, med njimi dve skladbi Alye, še vedno na lestvici vztraja tudi prvenec mlade Klare Jazbec Miljon in ena, med najpriljubljenejšimi pa trenutno na 18. mestu tudi prva prejemnika priznanja BUM, BQL s skladbo Heart of Gold.

Skladba Diamond Duck že prejela priznanje SLOTOP 50 BUM.Foto: Nika Records
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.10.2018

Romantični Domen Kumer: Bistvo prave ljubezni je v tem, 'da je to – to'

21.10.2018

Poglejte, kaj bo ušpičil Slakonja!

15.10.2018

Zdravko Čolić v filmski ilustraciji

15.10.2018

Novi fosili so še vedno za ples

14.10.2018

Adi Smolar po sedmih letih z novimi življenjskimi modrostmi

Facebook

Twitter